Нові послуги Пункту доступу громадян

В Україні досить гостро стоїть питання  доступу до якісних правових послуг соціально - незахищених категорій населення. У рамках дії Мережі пунктів доступу громадян до інформації органів державної влади у «Сєвєродонецкій міській публічній бібліотеці» з 2013 року пропонується надання безоплатної первинної правової допомоги для відвідувачів Пунктів доступу громадян Павлоградським міським благодійним фондом «ГОРЄНІЄ». 

Первинна правова допомога включатиме в себе надання роз’яснень з питань діючого законодавства, консультування, аналіз документів та допомогу в підготовці скарг, звернень, клопотань, заяв та інформаційних запитів.

Також, окремим напрямком надання первинної правової допомоги буде підготовка документів для судового розгляду справ – позовні заяви, апеляційні та касаційні скарги. Це можуть бути звернення щодо спадкування майна, призначення аліментів, розлучення та розподілу майна подружжя, визначення місця проживання дитини, примусова виписка з житлового приміщення, питання трудових та майнових спорів, безпечне працевлаштування за кордоном, оскарження судових наказів по стягненню заборгованості за послуги ЖКГ, питання створення та діяльності Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та Житлово-будівельних кооперативів тощо.

Окрім того, Центр правової інформації планує підготувати та розповсюдити (в електронному вигляді) інформаційні матеріали, які будуть простими словами відповідати на типові правові питання.

Просимо звернути увагу! Благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» не надає консультаційної допомоги по кримінальних справах.

Якщо Вас зацікавила дана пропозиція щодо надання безоплатної правової допомоги для малозабезпечених верст населення на базі міської публічної бібліотеки, просимо звертатись за адресою: пр. Радянський, 54.

Зв'язок між бібліотекою та Центром правової інформації буде здійснюватись за допомогою мережі Інтернет.

 

Джерело: lib-sed

Последние комментарии