Чергове засідання виконкому відбулося 22 січня

Чергове засідання виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради відбулося 22 січня, на якому розглядалися нагальні питання життєдіяльності територіальної громади. Щодо порядку денного, він містив близько 30 питань. З усіх прийнято відповідні рішення.

Зокрема члени виконкому затвердили плани проведення міських заходів, присвячених 70-й річниці з дня визволення Сєвєродонецька від німецько-фашистських загарбників, Дню Захисника Вітчизни та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Так, за участю керівництва міста, ветеранів Великої Вітчизняної війни та громадськості 1 лютого о 14:00 у міському Палаці культури відбудуться урочисті заходи 70-й річниці з нагоди визволення Сєвєродонецька від німецько-фашистських загарбників. До Дня Захисника Вітчизни та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 15 лютого о 10:00 відбудеться мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. 21 лютого о 17:30 у Льодовому Палаці спорту проводитиметься військово-патріотичний конкурс  «А ну-ка, парни!». 24 лютого о 14:00 у міському Палаці культури на сєвєродончан чекає святковий концерт, присвячений Дню захисника Вітчизни та 45-річчю народного хору ветеранів «Надія». У  комунальних міських бібліотеках – тематичні заходи, книжкові виставки та полиці, у навчальних закладах - класні години, уроки мужності, бесіди та зустрічі з ветеранами, учасниками бойових дій, офіцерами запасу. У спортивних закладах міста проходитимуть чемпіонат міста з міні-футболу, змагання з тенісу, легкої атлетики, плавання.

На засіданні прийнято рішення встановити на 2013-2014 навчальний рік 100% пільгу по оплаті за навчання для восьми особливо талановитих учнів шкіл естетичного виховання міста за рахунок місцевого бюджету.

Розглянувши пропозицій спеціальної комісії з призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення городянам, які тимчасово відчувають матеріальну скруту, члени виконкому прийняли рішення про надання одноразової матеріальної допомоги 63 мешканцям міста.

Члени виконкому взяли до відома звіти про хід виконання «Заходів щодо посилення захисту прав споживачів у м. Сєвєродонецьку на 2011-2012 роки» за 2012 рік та підсумки роботи Координаційної ради з захисту прав споживачів за 12 місяців 2012 року, а також затвердили «Заходи щодо посилення захисту прав споживачів у м. Сєвєродонецьку на 2013-2015 роки». Так, за звітний період до відділу по захисту прав споживачів надійшло 617 звернень громадян, у тому числі до міської ради – 143. Всі заяви розглянуто, по них вжито відповідні заходи. Вимоги споживачів задоволені на 96% від загальної кількості заяв. За результатами перевірок на ринках міста працівниками відділу за виявленими порушеннями правил торгівлі складено 27 протоколів щодо притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Проінспектовано товарів на суму 63 тис. 435 грн., знято з реалізації товарів невідповідної якості на суму 21 тис. 216 грн. Накладено штрафних санкцій на суму 6 тис. 52 грн. Згідно з планом заходів Координаційної ради, перевірки суб’єктів господарювання проведено співробітниками податкової інспекції, податкової міліції, міліції, МНС, працівниками виконавчих органів міськради, СЕС, ветеринарної медицини.

Також взято до відома проект «Програми розвитку малого і середнього підприємництва в м.Сєвєродонецьку на 2013-2015 роки» та внесено його на розгляд міської ради.

Членами виконкому затверджено Порядок нумерації об’єктів нерухомості для ведення обліку об’єктів нерухомого майна на території Сєвєродонецької міської ради.

Одне з прийнятих рішень стосувалося підсумків роботи Єдиного дозвільного офісу Сєвєродонецька за 2012 рік. Зокрема, за минулий рік до Єдиного дозвільного офісу міста звернулися 760 суб’єктів господарювання: фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб. Видано 568 документів дозвільного характеру. Протягом 2012 року не виявлено порушення вимог чинного законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру.

Серед іншого розглянуті й прийняті рішення про захист прав малолітніх, встановлення режиму роботи, надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами тощо. Усі прийняті рішення будуть опубліковані на офіційному сайті Сєвєродонецької міської ради згідно з Законом України «Про доступ до публічної інофрмації».

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии