Минулого року прокуратура області порушила понад сотню справ про корупцію

Упродовж 2012 року органами прокуратури Луганської області порушено 110 кримінальних справ за ознаками корупційних злочинів. Про це повідомив прокурор Луганської області А. Мельник.

Всього, за словами прокурора, протягом минулого року в області було порушено 117 таких справ.

"Органами прокуратури до суду з обвинувальним висновком направлено 104 кримінальних справи про злочини у корупційній сфері. Більшість цих справ стосуються вимагання та отримання хабарів посадовими особами", - повідомив А.Мельник.

Обласний прокурор уточнив, що загальна сума хабарів, які вимагались та були отримані посадовими особами, склала 707 тис. грн та 38 тис. доларів США.

"Слід зауважити, що за матеріалами кримінальних справ про злочини з ознаками корупції, які перебували у провадженні правоохоронних органів упродовж 2012 року встановлено збитків на суму 27,5 млн. грн. з яких у ході досудового слідства відшкодовано 12,9 млн. грн., накладено арешт на майно обвинувачених у сумі 21,5 млн. грн., а прокурорами пред"явлено позовів на 14,6 млн. грн.", — сказав прокурор.

Окрім того, А.Мельник повідомив, що минулого року органами прокуратури області було складено 27 адміністративних протоколів за порушення права на інформацію.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии