Ялинок у Сєвєродонецьку розкупили більше, ніж минулого року

Зимові свята для співробітників ДП “Сєвєродонецьке лісомисливське господарство” особливо гаряча пора. Першочергові задачі — забезпечити населення головним атрибутом Нового року, а також вберегти плантації від бракон'єрів. Хоч попит населення і був цілком задоволений, знайшлися бажаючі незаконно роздобути новорічне деревце, за що заплатили чималу суму з власного гаманця, не обійшлося і без порушення кримінальних справ.

Заготівлю новорічної продукції у лісгоспі розпочали ще наприкінці листопада. Попит на зелені красуні цього новорічного сезону виявився більшим, ніж минулого року. На зимові свята державним підприємством “Сєвєродонецьке лісомисливське господарство” було повністю реалізовано заготовлену новорічну продукцію — це майже 7 тисяч молодих сосенок та 524 одиниці новорічних комплектів. Тоді як минулого року продали менше зелених красунь — близько 5-ти тисяч. Новорічні ялинки оптом реалізовували у різних куточках нашого регіону, а також відправляли до споживачів Донецької і Харківської областей.

Головною задачею для лісового господарства у період зимових свят залишалося збереження хвойних угідь від незаконної вирубки. Для цього було розроблено цілий ряд захисних заходів. Охорона новорічних плантацій здійснювалась рейдовими групами із залученням лісової охорони та співробітників міліції. Були також створені пости на дорогах з представниками Державтоінспекції та лісової охорони.

Прийняті у 2011-му правила реалізації лісової новорічної продукції з використанням електронних бирок зі спеціальними штрих-кодами, що містять інформацію про те, де саме куплено ялинку, працювали і нинішнього новорічного сезону. За фактами незаконної вирубки новорічної продукції у великих розмірах та її реалізації без електронних бирок було відкрито чотири кримінальні справи. П'ять чоловік сплатили штрафи на загальну суму 1,5 тисячі гривень.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии