Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» підбиває підсумки на Луганщині

17 грудня 2012 року в будівлі Луганської обласної державної адміністрації відбулося засідання конкурсної комісії по визначенню переможців обласних конкурсів у рамках обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» під головуванням заступника начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Сергія Єременко.

Члени комісії – представники державних установ і організацій, вивчали й оцінювали роботи переможців першого етапу конкурсів, що проводилися в районах і містах Луганської області з 25 листопада до 10 грудня 2012 року. Комісією розглянуто 543 роботи. За традицією наймасовішим став конкурс малюнків. Несподіванкою була велика кількість наданих на розгляд конкурсної комісії слоганів із гендерної проблематики. Серед безлічі талановито виконаних робіт експертами були вибрані ті, які найбільш точно й найбільш повно висвітлюють тематику конкурсів. На превеликий жаль, на розгляд комісії було подано малюнки, слогани, твори, листівки, вироби декоративно-прикладного мистецтва, які не відповідали тематиці цьогорічних конкурсів… Після уважного вивчення робіт і тривалих обговорень членами комісії були названі переможці конкурсів, між якими й були розподілені призові місця.

У конкурсі на кращу інформаційну соціальну листівку з питань попередження насильства в сім'ї перемогла робота «Чому ви бездушні?» Юлії Осипчук, учениці Титарівськой ЗОШ Старобільського району.

Друге місце посіли Марина Шаад, учениця Первомайської ЗОШ №10 (робота «Якщо тебе ображають») та Денис Горосов, учень Лисичанського професійного ліцею (робота «Зупинимо насилля в школі»);

Третє місце за роботами «Це відбувається, коли ніхто не бачить!» Світлани Сєкторової, учениці Вищого професійного училища №82 міста Стаханова та «Найкращий спосіб виховання – любов» Тетяни Коноваленко учениці Ровеньківської гімназії №1.

У конкурсі декоративно-прикладного мистецтва з питань попередження насильства в сім'ї переможцями визначено:
 Маргариту Костенко, ученицю Рубіжанської середньої спеціалізованої школи №10, робота «Різнобарв’я діток не губіть, стане сірим серце вмить» (перше місце);
 Вікторію Хлебнікову , ученицю Зимогір'ївської гімназії, робота «Стоп, насилля!» (друге місце);
 Катерину Карпенко, ученицю Свердловського професійного торгово-кулінарного ліцею, робота «Счастье – это радость и свет! Насилию скажем «Нет!» (третє місце);
 У конкурсі художніх творів з питань попередження торгівлі людьми переможницею стала у віковій категорії до 9 років Олена Білоконова, учениця Краснолучської ЗОШ, Слав'яносербського району, твір «Разные судьбы». Комісія вирішила друге та третє місця не визначати.
 У віковій категорії 10-16 років перше місце посіла Юлія Цехла, учениця Чорнухинської ЗОШ Перевальського району за твір «Чи легко бути молодим?».
 Друге місце посів Дмитро Клименко, учень Стаханівської СЗШ №13 за твір «Калейдоскоп».
 Третє місце – Ольга Прокоф’єва, учениця Лисичанського професійного гірничопромислового ліцею за твір «Яким воно буде, моє життя?».
 У віковій категорії від 17 років переміг Павло Єфимов, учень Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею, твір «Чтобы с Земли не ушла благодать…».
 Друге місце посіла Тетяна Бурцева, учениця Ровеньківської гімназії імені М. Трублаїні, твір «Торгівля людьми».
 Третє місце за студенткою Лисичанського педагогічного коледжу Іриною Удоденко, твір «Роза пустелі».
 У конкурсі малюнків «Гендерна рівність очима дитини» призові місця зайняли:
 У віковій категорії до 9 років:
 Віталій Тараненко, учень Бірюківської ЗОШ міста Свердловська, малюнок «Хлопчик-дівчинка рівні» (перше місце);
 Олександр Шевергін, учень Новодарївської ЗОШ міста Ровеньки, малюнок Сімейні справи – спільні справи» (друге місце);
 Діана Виноградська, учениця Бірюківської ЗОШ міста Свердловська, малюнок «Моя дружня сім'я» (третє місце).
 У віковій категорії 10-13 років:
 Валерія Проценко, учениця Кіровської ЗОШ, малюнок «Як я розумію гендерну рівність» (перше місце);
 Андрій Тимофєєв, учень центру творчості дітей та юнацтва Жовтневого району міста Луганська, малюнок «Пам'ять» (друге місце);
 Герман Никиточкин, учень Орджонікідзевської ЗОШ Краснодонського району, малюнок «Мама, найди меня!» (третє місце).
 У віковій категорії 14-18 років:
 Кирило Бєляшенко, учень Алчевського професійного металургійного ліцею, малюнок «Рівні права з дитинства» (перше місце);
 Анастасія Котисько, учениця Ровеньківської ЗОШ №5, малюнок «Ми проти дискримінації» (друге місце);
 Наталія Кучерова, учениця Красноріченської ЗОШ Кремінського району, малюнок «Сім'я мене вчить…» (третє місце).
 У конкурсі слоганів з гендерної проблематики кращим визнано слоган: «Родина – це життя основа, сексізм – спотворює це слово» Ірини Лазаревої, учениці Золотівської ЗОШ міста Первомайська.
 Друге місце посіла Дар’я Мельник, Ровеньківський будинок творчості дітей та юнацтва, зі салоганом «Ребенок – не игрушка, не средство для взросления, Рождение малыша – осознанное решение».
 Третє місце у Світлани Васіної, учениці Лисичанської ЗОШ №29 зі слоганом «Ты не такой как я. Я не такая как ты. Уберем между нами преграды, возведем между нами мосты».
 У конкурсі серед засобів масової інформації Луганської області на краще висвітлення теми попередження торгівлі людьми були названі такі переможці:
 У номінації «Краща газетна публікація» – Олександра Хоружа, газета «Резон», місто Первомайськ, робота «Торг здесь не уместен»;
 У номінації «Краща тематична сторінка» – Аліса Сисоєва, газета «Красный Луч» – видання територіальної громади міста Красний Луч, робота «Скажем «Нет» насилию!»;
 У номінації «Краща проблемна стаття» – редакція газети «Новый путь», місто Лисичанськ, робота «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми»;
 У номінації «Краща проблемна теле- або радіопередача» перемогли вихованці молодіжного інформаційного агентства «Юн-Прес», Новопсковського будинку дитячої та юнацької творчості з радіопередачею «Соловейко».
 Члени комісії вирішили також нагородити дипломом та заохочувальним призом за інформаційне супроводження обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Олену Коптєву – завідуючу відділом внутрішньої політики видання Луганської обласної ради – «Наша газета».
 Усі переможці конкурсів будуть нагороджені цінними подарунками та дипломами.

Підсумовуючи роботу конкурсної комісії, Людмила Горват – заступник директора Луганського обласного Центру роботи з жінками, зазначила, що з року в рік збільшується кількість конкурсних робіт. Їх якісний показник свідчить про зростання обізнаності молоді з визначених питань та про невичерпний творчий потенціал учнівської та студентської молоді Луганщини.


Пресс-служба управления по делам семьи, молодежи и спорта Луганской облгосадминистрации

Последние комментарии