Порушення у ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ»

Лисичансько-Рубіжанською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку дотримання вимог Лісового кодексу України та іншого діючого законодавства України в діяльності ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» (далі – ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ»).

Перевіркою виявлені чисельні порушення вимог лісового законодавства України під час здійснення своєї діяльності.

Так, 11.09.2012 на території 1 виділу 18 кварталу Попаснянського лісництва ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ» на підставі плану санітарно-оздоровчих заходів на 2012 року та лісорубного квитка проведено рубку в рахунок заходів з формування і оздоровлення лісів відповідно до завдань 2012 твердо листових порід дерев.
Відповідно до переліскової відомості дерев на очищення від захаращеності по Попаснянському лісництву на 2012 рік госпчастини листової, кварталу 18, дільниці 1 на площі 5 га до рубки призначено дерева загальною кубатурою 18 м3.

Однак, відповідно до акту контрольного перерахунку зрубаних і не зрубаних дерев, а також пнів встановлено, що під час рубки допущено перевищення кубатури ліквідної деревини на 0,68 м3. За наслідками виявлених порушень керівництву ДП “Сєвєродонецьке ЛМГ” внесено подання”

Незважаючи на докладені зусилля порушенння законодавства у сфері земельних правовідносин продовжують мати масовий характер.

Лише протягом поточного року за актами прокурорського реагування Лисичансько-Рубіжанської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законодавства у природоохоронній сфері скасовано понад 50 рішень органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, притягнено 12 осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, відшкодовано майже 90 тис. грн.

На розгляді в судах різних інстанцій перебувають позови на загальну суму понад 700 тис. грн. та на виконанні у органах виконавчої служби на суму понад 100 тис. грн.

Лисичансько-Рубіжанська міжрайонна прокуратура з нагляду за дордержанням законів у природоохоронній сфері продовжує стояти на сторожі інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин.

Последние комментарии