Проблеми медицини — в центрі уваги

Серйозною проблемою патологоанатомічного корпусу багатопрофільної лікарні протягом багатьох років залишався протікаючий дах. Співробітникам корпусу доводилось працювати в умовах, далеких від комфортних. Ситуація на краще змінилася в 2011-му. Завдяки міській владі на чолі з Валентином Казаковим, а також патронату народного депутата від ПР Олексія Кунченка було профінансовано капітальний ремонт покрівлі, що дозволило вже в цьому році продовжити ремонтні роботи у самих приміщеннях.

Так було капітального відремонтовано приміщення цитологічного відділу, торкнулися позитивні зміни також гістологічної лабораторії патологоанатомічного корпусу. Частково виконано ремонт у біохімічному відділі. Фронт робіт великий. Це і заміна вікон, водовідно-каналізаційних мереж лабораторій, ремонт електричної проводки зі встановленням світильників з енергозберігаючими лампами та багато інших робіт, які забезпечили комфортні умови праці.

Цього року біохімічний відділ також поповнився новою технікою, яка дозволяє в 3 рази скоротити швидкість отримання результатів аналізу та зводить контакт лаборанта з матеріалом досліджень —кров'ю до мінімуму. Робота в лабораторіях відповідальна та складна — говорить зав. клінікою діагностичної лабораторії Ольга Коростельова. Результатами лабораторних досліджень клітин чи тканин на різні патології, зокрема і ракові пухлини, у подальшому керуються лікарі під час постановки діагнозу. Лише аналізуючи зміни біохімічних показників можна говорити про динаміку протікання захворювання. Узагалі ж за добу у лабораторіях проводиться від1,5-2 тисяч різних аналізів.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии