Зроблено з любов’ю

Сєвєродончани поринули у світ старовинного слов’янського побуту — у Міському палаці культури пройшла виставка ужиткового мистецтва “Зроблено з любов’ю”. Не один десяток майстрів та аматорів з Луганської області, Харкова та Києва представили свої роботи, виконані у різноманітних техніках — енкаустиці, бісероплетінні, вишивці тощо. Всі бажаючи могли взяти участь в майстер-класах, побачити яскраве фольк-шоу від творчих колективів Палацу культури та стати учасником цікавої розважальної програми.

На виставці були представлені такі експонати слов'янської культури, як старовинні праски, прялки, гасові лампи, комоди і самовари, ляльки, привезені з різних куточків Донбасу, сучасні прикраси з каменю.

Численна кількість майстрів, які працюють у різноманітних напрямках — енкаустиці, бісероплетінні, художньому куванні, різці по дереву, виготовленні аксесуарів та сувенірів з місцевою символікою, виробів з солоного тіста в черговий раз довели, що у Сєвєродонецьку мешкає безліч талановитих людей.

 

Грамотами відділу культури за вагомий внесок у розвиток декоративно-ужиткового мистецтва, збереження та пропаганду народної спадщини були нагороджені Лілія Головко, Ірина Проскуріна, Наталія Яворська, Майя Жирвіцина, Тетяна Жувака, Олена Земляна та Євгеній Д'яченко.

Особливу подяку та подарунки отримали ті майстри, які допомогли творчим колективам нашого міста представити Луганщину у м. Києві на передачі “Фолькмьюзік”. Для всіх присутніх творчі колективи Міського палацу культури підготували яскраву фольк-програму з танцями, піснями та конкурсами.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии