Міський перинатальний центр на шляху до вдосконалення

Заснований 2009-му році міський перинатальний центр регулярно підтверджує престижне міжнародне звання “Лікарні, доброзичливої до дитини”. Цього досягають завдяки постійному підвищенню кваліфікації працівників та матеріально-технічній підтримці з боку міської влади. Так лише за два роки у перинатальному центрі відбулись широкомасштабні зміни.

Народження дитини — подія, певне, найголовніша в житті кожної жінки. Аби у такий відповідальний період майбутня мати почувала себе як найкраще, а медпрацівники могли забезпечити належний догляд породіллі та новонародженому, міський перинатальний центр має бути забезпечений усім необхідним. Цілком такої ж думки і команда міської влади. Так, за останні 2 роки каденції міської влади, медики, які працюють у пологовому корпусі, спостерігали значні зміни.

Неллі Резніченко — завідувачка міським перинатальним центром КЗ “СМБЛ”:

“За эти два года были отремонтированы послеродовые палаты, оперблоки, родовые блоки, палаты интенсивной терапии новорожденных, сделан небольшой ремонт в отделении патологии беременных, заменено около 50-и окон.”

Прорив у матеріально-технічній підготовці був відзначений і на всеукраїнському рівні, зокрема Міністерством охорони здоров’я. Експерти особливо відзначили організацію двох операційних на одному поверсі з пологовими залами, а також сучасне оснащення індивідуальних пологових залів та післяпологових палат.

Неллі Резніченко — завідувачка міським перинатальним центром КЗ “СМБЛ”:

“Это облегчает труд наших сотрудников и улучшает качество и комфорт пребывания здесь беременных женщин. К нам стремятся приезжать женщины из других городов и районов. В частности, популярностью пользуется наше родильное отделение у рожениц из Троицкого района, Сватовского района, Лисичанска, Рубежного. И, в принципе, женщины довольны.”

З початку року у цьому пологовому відділенні з’явилися на світ близько тисячі ста дітей. І народження кожного з них — це маленьке диво, спільне досягнення батьків і лікарів. В операційному блоці зміни просто вражають: у приміщеннях тепло, всюди сучасне обладнання. В самій операційній нова шафа УФО для тривалого зберігання хірургічних інструментів, операційні столи апарат для дихання, вакуум-аспіратор, операційні електровідсмоктувачі, бактерицидні лампи, кондиціонер. З чималою гордістю представили нам медпрацівники і сучасний куточок для санітарної обробки рук, очищення в якому унеможливлює перенесення будь-якого забруднення.

В палаті інтенсивної терапії теж нове обладнання — шприцевий дозатор та монітор для стеження за станом пацієнта. Така ж апаратура встановлена у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

Найбільше радують око гарно обладнані та відремонтовані післяпологові палати. В одній з них — Анастасія Титаренко, яка тільки-но вранці народила сина. Каже умови дуже комфортні, та не менш важливе і ставлення медпрацівників.

У відділенні патології вагітних — ті, хто як раз готується стати мамами. Для них теж створені всі потрібні умови. Аби зберегти бажану вагітність жінки проходять регулярну перевірку. Новий кардіомонітор допомагає слідкувати за серцевим ритмом плоду.

Неллі Резниченко відзначає, що найбільше вселяє оптимізм позиція міської влади та керівництва багатопрофільної лікарні. Адже будь яке прохання з боку перинатального центру одразу отримує відгук. Так наразі за кошт міського бюджету проводиться капремонт санпропускника. Зроблено не мало, але це тільки початок масштабних інновацій в медицині Сєвєродонецька.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии