“Спортивна осінь — 2012”: у місті вшанували відданих спорту сєвєродончан

“Спортивна осінь-2012” під такою назвою 18 жовтня у Міському палаці культури проходило свято шанування спортсменів Сєвєродонецька. Наше місто живе активним спортивним життям: переможці обласних, всеукраїнських та світових змагань, тренери, ветерани і просто люди, які не мислять свого життя без спорту. Усі вони отримали свої заслужені нагороди.

“Открой глаза и ти увидишь мир”- з цього пісенного рядка почалося урочисте нагородження спортсменів Сєвєродонецька, тих людей, що одного разу відкрили очі і серця для спорту. 18 жовтня відділ у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки міської ради організували у Міському палаці культури свято на їх честь під назвою “Спортивна осінь-2012”.

Першими привітати усіх номінантів та переможців на сцену піднялися міський голова Валентин Казаков та народний депутат України Олексій Кунченко.

Церемонія нагородження почалася з номінації “Спортсмен року”. Тут були відзначені неодноразові призери та фіналісти обласних, всеукраїнських та світових змагань, люди, які своїм трудом добилися звання “переможець”. Серед них тенісистка Олена Глішич, легкоатлети Євген Зубков та Олег Кукота, плавці у ластах Богдан Дядик та Ганна Арєстова, підводний орієнтувальник Ілля Сурков, баскетболіст Владислав Куріленко, кандидат у майстри спорту з настільного тенісу Євген Кожем’якін, спортивна орієнтувальниця Поліна Котляр, плавці Роман Оладько й Олексій Іванов та велогонщиця, учасниця 30-х Олімпійських ігор у Лондоні Світлана Галюк.

Завжди поруч у спортивному житті як зі спортсменами-початківцями так і з тими, хто досяг неабияких висот завжди йдуть їх тренери-викладачі. Кращих тренерів 2012 року привітав перший заступник міського голови Сергій Дядик.

Почесне звання “Тренер року” отримали старший тренер з тенісу першої категорії КДЮСШ-1 Максим Сєвєрченко, старший тренер-викладач зі спортивної гімнастики ДЮСШ-2 Геннадій Шатохін, тренер і представник збірної міста зі спортивного орієнтування, тренер-викладач ДЮСШ-3 Олена Костіна, старший тренер з плавання ДЮСШ відділу освіти Тетяна Рудая, власник Кубку Світу-2012 року з підводного орієнтування, тренер-викладач СДЮСТШ ВВС “Садко” Олександр Золотов. Хвилина слави і у Євгена Золотова - йому вручили посвідчення майстра спорту міжнародного класу з підводного орієнтування.

У номінації “Легенда спорту” були відзначені спортсмени, які перемогли свої недоліки - вади слуху - і стали призерами світових змагань. Це футболіст Дмитро Нєвєнченко та каратистка Карина Янчук. Свято було б неповним без шанування тих людей, хто протягом багатьох років трудився, і цеглинка за цеглинкою будував спортивну славу Сєвєродонецька, а саме ветерани спорту Євген Ігнатов, Микола Лєвченко, Роберт Чірьян та Віктор Журба.

2012 рік був багатий на спортивні події. Серед них — спартакіади - одна з відроджених традицій минулого. Такі змагання були проведені серед шкіл, технікумів та училищ та на Приватному акціонерному товаристві “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот”. На святі “Спортивна осінь-2012” були нагородженні переможці усіх проведених у Сєвєродонецьку спартакіад. “Спортивною подією року” стало відкриття на базі чотирьох дитячо-юнацьких спортивних шкіл літнього спортивного табору. Ініціатором цього заходу став начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Володимир Ханювченко.

Грамотою міського голови були відзначені і люди, хто любить і підтримує спорт, вносить свій вклад у розвиток і популяризацію спорту у місті. “Меценатами року”стали голова правління ПрАТ “Сєвєродонецький ОРГХІМ” Микола Кошовець, підприємці Леонід ЛОбак, Михайло Трушкін, Дмитро Шатілов, Олександр Літвінов, Лариса КОкарєва та кореспондент телерадіокомпанії СТВ, телеведуча передач “Спорт-Експрес” та “Спорт-тайм” Олена Шаляпіна. Відзначені були і керівники спортивних клубів Сєвєродонецька, які своєю діяльністю прищеплюють у сучасної молоді любов до спорту. Серед них клуб східних бойових та оздоровчих систем, військово-патріотичний клуб “Каскад”, Сєвєродонецький клуб спортивного туризму “Пілігрим”, Молодіжний клуб любителів альпінізму та скелелазіння та спортивні клуби “Скімен” та “Комбат”.

На сцену піднялися і зовсім маленькі спортсмени, ті хто в цьому році здобув свої перші перемоги. Вони отримували подарунки з рук свої тренерів- викладачів. Святкову атмосферу “Спортивної осені-2012” створювали виступи танцювальних та вокальних колективів палацу культури хіміків, Міського Палацу культури, відділу художньої гімнастики ДЮСШ-3 та студентів музичного училища імені Сергія Прокоф’єва.

Велика кількість нагороджених, які цього дня підіймалися на сцену, свідчить, що Сєвєродонецьк — дійсно спортивне місто з великим майбутнім.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии