Круглий стіл за результатами діяльності Податкової служби

У жовтні 2012 року в Податковій інспекції міста Сєвєродонецьку відбувся Круглий стіл за результатами діяльності Податкової служби за 9 місяців поточного року.

Як відзначила виконуюча обов’язки начальника Податкової інспекції Марина Багрінцева, гаслом податківців є «Від фіскальної служби до комфортного сервісу».  На цьому будуються взаємовідносини податківців та платників податків. Так у лютому 2012 року при Податковій відкрито сервісний Центр по обслуговуванню платників податків, в якому досить зручний час роботи  до 20:00 в будні, в суботу до 16:00.

 По результатам анонімного опитування 80 % респондентів відзначили діяльність Центру на «відмінно» і це досить добрий показник з оцінки діяльності Центру.

Також, вона  відзначила наскільки завантажена робота Центру, і якщо це завантаження перевести  на цифри, то тільки за вересень 2012 року Центр обслуговував 4870 платників податків.  На сьогодні, отримати податкові послуги у виді консультацій, надання звітності платник податку має можливість не виходячи зі свого робочого місця скориставшись он-лайн системою.

Також, одним із сервісів, яке є дуже важливим аспектом діяльності податкової служби, це автоматичне відшкодування податку на додану вартість. Сєвєродонецькі підприємства станом на 1.10.2012 року задекларували 18, 56 млн.грн. бюджетного відшкодування ПДВ.  Однак, в Сєвєродонецьку,  автоматичне відшкодування працює  лише на одному підприємстві «Алвіго-КС». Решта підприємств обслуговується протягом одного місяця.

Не можна не сказати і про боржників податків. На сьогоднішній день податковий борг має 108 підприємств, з яких 17 знаходяться у стадії банкрутства. У грошовому вимірі борг перед державою складає  54 млн. грн..

Незважаючи на все за 9 місяців Податкова інспекція надала у держбюджет 123 млн. грн., в місцевий 200 млн. грн.

Одне з самих платоспроможних підприємств стала Сєвєродонецька ТЕЦ, вона надала у бюджет 34 млн. грн.

Тобто, підводячи підсумки, Марина Іванівна відзначила, що життєдіяльність міста з боку податкової служби забезпечена у повному обсязі.

Заступник начальника Податкової інспекції Ольга Височина відзначила, що на сьогодні Податкова служба перетворюючись на службу по обслуговуванню платників податків,   чітко дотримується позиції різкого зниження політики перевірок. Однак це не значить, що перевірки не проводяться зовсім. Контрольно-перевірочна діяльність ставить за мету зменшення перевірок підприємств, і робить їх лише у тому випадку, коли підприємство доходить до критерію ризику.

Як відзначив заступник начальника Податкової інспекції  Вадим Воронкін, до місцевого бюджету надійшло 133,9 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 16,3 млн. грн., або на 13,9 відсотки більше ніж у відповідному періоді минулого року.  Однак  при тому, що надходження цього податку зростають, у місті є додаткові джерела його надходжень.

    І в першу чергу одним із  джерел є робота з підприємствами, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.  Станом на  01.10.2012 року заборгованість  по заробітній платі в м. Сєвєродонецьку по 17 підприємствах становила 7,3 млн.грн.

Станом на 1 жовтня 2012 в м. Сєвєродонецьку зареєстровано 5 658 фізичних осіб підприємців, з початку року чисельність зменшилась на 335 осіб.

Податкова інспекція у м. Сєвєродонецьк робить все можливе, щоб мінімізувати втрату часу платників податків, відзначив Костянтин Ципін, начальник відділу інформатизації Податкової служби міста.

Протягом двох останніх років ведеться робота по роз’ясненню переваг електронної звітності, за І квартал 2012 року цією системою скористувалися 665 платників податку, а у ІІ кварталі вже 999.

Підприємцям пропонується придбати електронні ключі безкоштовно у Артемівському районі міста Луганська, по вул. Тімірязєва, 12-а.

В місті – це платна послуга, яка коштує 99 грн. 

Начальник штабу Податкової міліції відзначив, що за 9 місяців порушено 64 кримінальні справи, слід відзначити, що діяльність цього органу поширена не тільки на місто Сєвєродонецьк, але і на Лисичанськ, Рубіжне та Кремінський район. За результатами у бюджет отримано 6 млн. грн. Вилучено матеріальних цінностей на 5 млн. грн. Припинено діяльність 5 підпільних цехів. 

Підводячи підсумки зустрічі, Олексій Малеванець, підприємець, депутат міської ради та управляюча ЛОГО Бізнес-клуб «Європейський вибір» Галина Трякіна відзначили, що розпочато курс на співробітництво з боку Податкової інспекції, що стане початком партнерських відносин. 

 

Галина Трякіна, управляюча ЛОГО Бізнес-клуб «Європейський вибір»

Последние комментарии