Урочистості до Дня музики

Великий урочистий захід провели днями у музичному училищі з нагоди цілої низки професійних свят: Міжнародного Дня музики, Всеукраїнського Дня бібліотек, Дня художника та Дня працівника освіти. Окрім привітань та нагороджень на винуватців свята чекав творчий подарунок від Донецької державної музичної академії.

Музиканти, художники, бібліотекарі та вчителі приймали привітання на урочистому концерті, влаштованому на їх честь у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені Сергія Прокоф’єва. Про спільність цих професій та вплив на культурний розвиток громади говорив цього дня заступник міського голови Сергій Терьошин. Він відзначив, що за обласним рейтингом, сєвєродонецькі заклади естетичного виховання вже вкотре посідають лідируючі місця, зокрема, музична школа №2 визнана найкращою на Луганщині.

І такі досягнення гідні всебічного визнання. За особливий внесок у розвиток культури міста і області Почесною грамотою виконкому міськради була нагороджена Галина Лєнцова — викладач музичної школи №1. Грамотами виконкому нагородили Миколу Малафія, викладача-методиста 2 музичної школи, викладачів музичного училища Нонну Зеленіну та Людмилу Сольону.

Також грамотами виконкому з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек були нагороджені директор міської публічної бібліотеки Наталія Чуйкова та провідний спеціаліст бібліотеки для юнацтва Тетяна Забірко. До Дня Художника грамоту виконкому отримала викладач сєвєродонецької дитячої художньої школи Юлія Боярчук, а також увесь колектив Сєвєродонецької галереї мистецтв, який працює під керівництвом Яни Чернобай. Привітали з ювілеєм та нагородили грамотою виконкому міськради за професійну майстерність відому у місцеву поетесу Наталію Кулакову. Відзначили цього дня і вихователя першої музичної школи Ларису Якубовську, яка виховала цілу плеяду відомих музикантів.

Не забули цього вечора і про талановиту молодь, яку активно підтримує міська влада. Вже другий рік поспіль ті діти, які особливо відзначилися відмінним навчанням в закладах естетичного виховання та творчими досягненнями на конкурсах і фестивалях, отримали сертифікат на безкоштовне отримання освіти в поточному навчальному році.

Завершив святкові урочистості концерт камерного хору Донецької державної музичної академії імені Сергія Прокоф’єва.

 

Джерело: ТРК СТВ

Фото facebook

Последние комментарии