Туристичні змагання педагогів

Традиційний туристичний зліт в черговий раз зібрав сєвєродонецьких освітян теплої осінньої днини. Цьогоріч туристичні змагання педагогів виявилися наймасштабнішими за кількістю учасників — честь свого навчального закладу відстоювали 22 команди. А перемога дісталася сєвєродонецькому колегіуму.

Що знадобиться у поході, як правильно організувати переправу та встановити палатку, як надавати першу медичну допомогу в польових умовах, які пісні співати на привалах — всі ці туристичні премудрості добре відомі сєвєродонецьким освітянам, адже вони незмінні учасники традиційного туристичного зльоту, який щороку організовують до Всесвітнього дня туризму. Цього року на нього зібралося рекордне число учасників — 22 команди. До збірних 15 загальоноосвітніх шкіл, Центру дитячо-юнацької творчості та Станції юних техніків цьогоріч приєдналися чотири команди із дитсадків Сєвєродонецька. Учасники зльоту змагалися на території культурно-оздоровчого комплексу “Лисичанець”. Повболівати за свої команди прибули й групи підтримки, керівники 13 шкіл і дитсадків також не змогли пропустити такого заходу. До складу суддівської бригади увійшли заступник міського голови Сергій Терьошин, заступник начальника відділу освіти Ольга Каширіна, голова міської організації Товариства Червоного Хреста Людмила Щербак, а також спеціалісти Центру туризму.

Програма змагань була досить насиченою. Вона складалась із трьох основних етапів: спочатку за 15 хвилин слід було показати вміння розпалити вогнище, надання меддопомоги та орієнтування на місцевості, а потім, за маршрутним листом подолати 5 баз: крутосхильну переправу, встановлення палатки, продемонструвати рятувальні роботи, стрільбу з пневматичної гвинтівки та ночівлю в наметі. Останнім, однак не менш важливим етапом змагань, став конкурс самодіяльності, який судді оцінювали окремо. 3 хвилини, встановлені журі на виступ, звісно, туристична тематика, і необмежений креатив — з таким багажем цей конкурс виграли новачки зльоту — команда дитсадка №12, друге місце у збірної четвертої школи зі смачною українською назвою “Сало”, а третє — у команди Центру дитячо-юнацької творчості.

Визначили судді переможців і в усіх окремих випробуваннях. Від організаторів змагань вони отримали незамінну для туриста річ — похідний казанок. Не просто було визначити переможця і призерів змагань в цілому, адже результати учасників були дуже щільними. У підсумку третє місце на туристичному зльоті посіла збірна першої загальноосвітньої школи, вчителі 12-ї стали другими, а команда колегіуму одержала перемогу, головний приз і кубок змагань. Всі учасники зльоту, крім заряду бадьорості, смачної польової каші, отримали відзнаки від відділу освіти та центру туризму.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии