2 вересня Луганщина відзначить 69 річницю визволення від фашистської навали

2 вересня Луганщина відзначатиме 69 річницю визволення від фашистської навали. З нагоди свята в Сєвєродонецьку пройшли урочисті заходи. Пам'ять воїнів, які поклали голови, відвойовуючи наші землі, вшанували покладанням квітів на меморіалі Слави, а вдячність живим виказали під час святкового концерту у міському Палаці культури.

69 років тому Луганщина нарешті позбулася страшної фашистської окупації, яка тяглась довгих 14 місяців. З визволення нашої області у вересні 1943-го й почалося звільнення усієї України.

Данину пам'яті загиблим воїнам, які полягли на Луганській землі, сєвєродончани віддали на міському Меморіалі Слави. Покласти квіти до вічного вогню прибули сєвєродонецькі ветерани, представники міської влади, товариства Червоного Хреста, громадських і політичних організацій.

Більш масово відзначали 69 річницю визволення Луганщини від фашистської навали у міському Палаці культури. В фойє, де збирались сєвєродончани перед початком урочистостей, працювала тематична виставка. Вона представляла експонати краєзнавчого музею міського центру туризму, а також цілий арсенал воєнних знахідок учасників місцевої громадської організації “Група пошук”, що були виявлені в результаті розкопок на місцях запеклих боїв.

Привітати сєвєродонецьких ветеранів зі святом до Палацу культури прибув міський голова Валентин Казаков, який підкреслив той величезний внесок визволителів, зроблений у воєнні часи і у роки мирні.

Вітання ветеранам передав і народний депутат України Олексій Кунченко. На урочистому заході учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній війні - Миколі Тихоновичу Павлову, Катерині Іванівні Дегтярьовій, Василю Степановичу Бушину, Віктору Івановичу Храпачу та Зинаїді Іванівні Дубовській від благодійного фонду “Заради майбутнього” вручили грамоти й подарунки. Відзнаки від фонду призначили й ще чотирьом фронтовикам, які через хворобу не змогли прибути на свято: Віктору Митрофановичу Стоянцю, Миколі Івановичу Нечитайлу, Дмитру Володимировичу Мокрицькому та Андрію Олександровичу Чумаченку. Подарунки ветеранам доставлять додому.

Про мужність і самовіддачу, як найвищий приклад патріотизму визволителів, говорив у своєму виступі Леонід Миколайович Волков — голова міської ради ветеранів. Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.

Річниця визволення Луганщини — особливий день, життєствердний, тому й концертні номери самодіяльних артистів міського палацу культури, які підготували свій подарунок ветеранам були по-справжньому святковими. Особливо виступи дітей викликали чимало посмішок і аплодисментів сивих визволителів рідного краю.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии