«Мейд ін Юкрейн» - новий унікальний ТБ-проект каналу «України» до Дня Незалежності

Телеканал «Україна» розпочав зйомки унікального науково-популярного проекту, який розповідає про видатні винаходи українців, що змінили світ. Фільм «Мейд ін Юкрейн» вийде на телеекрани 24 серпня у День Незалежності.

Фільм «Мейд ін Юкрейн» розповість про здійснені українцями значущих відкриттів, без яких неможливо уявити сучасне життя. Х-промені (тепер відомі, як рентгенівські), гелікоптер, вакцина від туберкульозу, системи супутникової навігації... Не кожен знає, що все це та багато іншого винайдено нашими співвітчизниками або вихідцями з України.

«Мейд ін Юкрейн»знімається в новаторському жанрі мок'юментарі, в стилістиці road movie («фільм-подорож») – він об'єднує елементи науково-популярного, пригодницького та фентезійного жанрів, з інтеграцією ігрових сцен та комп'ютерної графіки. Фільм «Мейд ін Юкрейн» стане одним з перших мок'юментарі в Україні. Його зйомки здійснює продакшн-хауз Signal Red, який входить до групи компаній FILM.ua.

Крізь призму сприйняття головних героїв – двох молодих людей – фільм ніби заново "відкриває" країну та її досягнення. Головні герої фільму – Дмитро та його сестра Олена – сучасні молоді люди, які подорожують світом, навчаються і працюють. За сімейною традицією 24 серпня вони відправляються на «малу батьківщину» – у невелике українське село до свого діда-мельника, який до того ж ще трохи й... чаклун. Онуки дуже скептично оцінюють роль України у світовій історії, про що прямо і заявляють дідові. І ось тут починаються чудеса...

Марина Миргородська, директор телеканалу «Україна»:

«Україна – велика й унікальна країна. Увесь світ щодня користується сучасними технологіями, але часто ми навіть не здогадуємося про те, що багато з них з'явилися завдяки геніальним винаходам наших великих співвітчизників. Фільм «Мейд ін Юкрейн» про те, яку важливу роль у світовому прогресі зіграла наша країна. Українцям є чим пишатися, і наш проект «Мейд ін Юкрейн» розповідає якраз про це».

Оксана Майданська, креативний продюсер Signal RED (група компаній FILM.ua):

«Для зйомок фільму ми зібрали по-справжньому професійну команду, яка працює чітко і злагоджено і може реалізувати проект у найкоротші терміни. У процесі створення фільму ми використовуємо нестандартні творчі рішення та інноваційні підходи, адже основною «фішкою» фільму є велика кількість спецефектів з 3D-технологіями для візуалізації наукових досліджень та відкриттів».

Головні ролі у фільмі «Мейд ін Юкрейн» виконали: молодий актор з відомої акторської династії Дмитро Ступка, популярна актриса Вікторія Токманенко, роль діда-мельника зіграв заслужений артист України Валерій Зайцев.

Дмитро Ступка, актор:

«Головним в цьому проекті для мене стало те, що фільм присвячений Дню Незалежності. Це – дуже патріотичне кіно, і, коли мені запропонували зіграти в ньому роль – я відразу погодився. Упродовж всього фільму автори розповідають про Україну і про талановитих українців, без яких сучасний світ був би немислимий».

Цікаво те, що до зйомок проекту у якості акторів також приєдналося багато відомих персон з телеканалу «Україна». Зокрема ролі у фільмі виконали ведучі програми «События» Олександр Мозговий, Марина Кухар, Олена Кот та Євген Міхін, ведучий програми «События недели» Андрій Данилевич, провідні соціального телепроекту «Критична точка» Микола Сирокваш та Олександра Адаменко, а також журналісти каналу.

Последние комментарии