Немає відповідача – немає засідання: збіг чи технологія?

Сьогодні в м. Рубіжне відбулося судове засідання за позовом Костянтина Козюберди до рубіжанської міської ради про скасування як незаконного рішення 22-ї позачергової сесії міськради, яким достроково були припинені його повноваження міського голови. В судове засідання не з’явилася сторона відповідача у повному складі – ні представник міської ради, ні її адвокат,  ні свідки.

Суддя Москаленко зачитала клопотання адвоката рубіжанської міської ради (за довіреністю) з проханням перенести засідання через необхідність цього дня бути на іншому судовому засіданні у кримінальній справі в Сєвєродонецьку. З таким самим клопотанням звернувся до суду представник рубіжанської міської ради – йому треба бути присутнім в судовому засіданні у справі, по якій громаді Рубіжного нанесено значну матеріальну шкоду. Адвокати Козюберди назвали ці причини неповажними і зажадали проводити судове засідання. Проте суддя, назвавши справу  «такою складною», а також зваживши на те, що в адміністративній справі обов’язокдоводити правомірність своїх дій покладена на відповідача і що це перша неявка сторони відповідача, ухвалила засідання відкласти – на 7 вересня, після своєї відпустки.

За словами Костянтина Козюберди, він передбачав такий розвиток подій, назвавши його умисним затягуванням процесу. Адже обидві сторони за півтора тижні були належним чином попереджені про час судового засідання. До того ж, з огляду на те, що в засідання не з’явилися свідки сторони відповідача, рішення суду, на його думку, було завчасно узгоджене з міською радою.

Адвокати відповідача обґрунтували свою позицію – проводити засідання у відсутність представників міськради – тим, що всі докази правомірності своїх дій міськрада повинна була надати до першого судового засідання і їх можна розглядати. Щодо зайнятості юристів міськради в інших процесах, то  в штаті міськраді їх три.

ЛОО КВУ вже звертало увагу на те, що маючи в штаті трьох юристів, рубіжанська міська рада запросила представляти свої інтереси в суді адвоката з Сєвєродонецька. Якщо оплату її праці буде проведено з міського бюджету, це є порушенням вимог Бюджетного кодексу. Сьогодні К.Козюберда заявив, що з цього приводу він готує подання до прокуратури. За його словами, міськрада не має коштів не лише для найму сторонніх адвокатів, але й для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери (бере через це кредити).

Весь час, поки тривали обговорення, перед приміщенням суду стояв пікет, організований міською організацією КПУ. Секретар міської організації Нелля Задирака заявила, що сьогодні о 15 годині в міськраді збирається засідання виконкому, на якому розглядатиметься питання виведення Костянтина Козюберди зі складу виконкому – не очікуючи рішення суду.

Прес-служба ЛОВ ВГО КВУ

 #

Чует кошка, чьё мясо съела,

Чует кошка, чьё мясо съела, боится ответственности.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии