В Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка пройшов Перший фестиваль студентських інклюз вних груп «Швидкість життя»

Учасниками фестивалю виступили студенти з інвалідністю. У ЛНУ навчаються у загальних ( інклюз и вних ) групах люди з порушеннями функції зору, слуху, опорно-рухового апарату. Загалом 229 людей з інвалідністю.Про це повідомляє упралвння у справах сім'ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Ідея проведення Фестивалю народилася в інклюзивній групі, де студенти отримують спеціальність «Фізична реабілітація» і «Здоров'я людини».

«Наш Фестиваль унікальний тим, що об'єднав різних людей, з різноманітними можливостями, і показав, як на базі вузу вони можуть жити і працювати в одному ритмі, в одному темпі. Швидкість сучасного життя - це швидкість інформаційних технологій, для студентів - це швидкість молодіжного драйву. Життя людей з інвалідністю нерідко тече з тією швидкістю, яку обумовлює реальність, що їх оточує. Якщо світ адаптований і готовий прийняти різних людей, то вони легко розкривають свої можливості. Це відбувається в університеті, коли студенти з особливими освітніми потребами навчаються в інклюз и вних групах. Наша мета показати, що ніякі фізичні обмеження не можуть стати перешкодою для того, щоб швидкість, ритм життя кожної молодої людини співпадали з ритмами сучасного світу», - пояснює керівник реабілітаційного центру ЛНУ Ірина Кліменко.

Фестиваль пройшов у форматі командних змагань. Кожна команда учасників отримувала завдання, для виконання яких був потрібний сильний командний дух, спортивна підготовка та інтелект. Завдання і загадки, які доводилося вирішувати учасникам, очікували їх на вулицях міста, в навчальних лабораторіях вишу, в бібліотеці і навіть на спортмайданчику.
За підсумками змагань студенти отримали масу позитивних емоцій та досвіду, і всі без виключення були нагороджені цінними призами.

Последние комментарии