Без явки до суду Р.Білоцерківської неможливо змінити обвинувачення чи відмовитись від нього

Прокурор міста Рубіжне Віктор Сидоренко поспілкувався сьогодні з громадськими активістами руху «Зроби Україну сам», які прийшли до нього на прийом у зв’язку із судовим розглядом кримінальної справи стосовно громадянки Р. Білоцерківської.

На їх вимогу відмовитись від обвинувачення щодо Р.Білоцерківської, прокурором роз’яснено, що згідно вимог КПК України, зокрема ст. 277, під час судового розгляду до закінчення судового слідства прокурор вправі змінити пред’явлене особі обвинувачення, або відмовитись від нього, якщо дані судового слідства повністю не підтверджують обвинувачення підсудного.

Разом с тим, судове засідання по справі не починалося, у тому числі у зв’язку з неявкою підсудної, внаслідок чого судом їй змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Державним обвинувачем у справі внесено клопотання щодо зміни зазначеної постанови суду та обрання підсудній запобіжного заходу, не пов’язаного з позбавленням волі.

Прокурор міста Рубіжне зазначив, що з повагою ставиться до прагнень активістів громадської організації щодо додержання конституційних прав громадян, але без явки до суду Р.Білоцерківської та проведення судового слідства неможливо ані вирішити питання щодо зміни зазначеної постанови, ані змінити обвинувачення чи відмовитись від нього.

Він запевнив, що з метою всебічного, повного і об’єктивного дослідження обставин справи особисто контролює її судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии