Визначено переможців загальнонаціональної стипендіальної програми

Десять студентів Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля стали переможцями в 2011-2012 навчальному році загальнонаціональної стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Про це повідомляє прес-служба ВНЗ.

У цьому році університету збільшили можливу кількість переможців конкурсу з 35 до 50 студентів. Внаслідок високої планки відбору до програми на третій етап конкурсу було допущено 25 луганчан, з яких 23 - далівці. Вони були відібрані за результатами трьох етапів конкурсу серед близько 2000 кандидатів з понад 100 вищих навчальних закладів IV-го рівня акредитації з усіх регіонів України.

За підсумками всіх трьох етапів конкурсу переможцями стали десять студентів Далівського університету: Юрій Батуринців, Дар'я Горобець (факультет інноваційної економіки і кібернетики), Євген Гаркушин (факультет систем рейкових комунікацій), Олександра Боярчук (Сєвєродонецький Технологічний інститут), Альберт Морозов, Дар'я Лукашенко (філософський факультет), Ольга Просвірова, Валентин Ратов, Євгенія Філіпцова (факультет математики та інформатики), Денис Фоменко (юридичний факультет). Слід зазначити, що Дарина Горобець, Валентин Ратов, Євген Гаркушин та Євгенія Філіпцова вже другий рік поспіль стають переможцями стипендіальної програми, а Юрій Батуринців - втретє.

Більше 300 переможців загальнонаціональної програми, в тому числі і далівці, взяли участь у п'ятому щорічному Молодіжному форумі. У рамках теми "How to Create Tomorrow" стипендіати та гості заходу протягом трьох днів намагалися відповісти на питання якою буде освіта майбутнього і що потрібно вивчати в нестабільному світі; спрогнозувати важливі зміни в різних сферах життя, які відбудуться в наступні 30 років, а також охарактеризувати основні загрози, які стоять перед людством і підготувати оптимальний план дій для нового покоління. Перші два дні робота форуму була присвячена командотворчим та проектним тренінгам, а також розробці соціальних проектів у таких галузях, як культура, здоров'я, освіта, екологія, захист прав людини тощо.

З лекціями перед учасниками форуму виступили партнер Інституту стратегій «Inspira» Павло Шеремета, ректор Московської школи управління «Сколково» Андрій Волков, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні пан Стефан Гуллгрен. Спеціальним гостем Форуму став засновник Wikipedia, ідеолог концепції Wiki і член Опікунської ради Фонду Wikimedia Джиммі Вейлз, який на запрошення Фонду Віктора Пінчука вперше відвідав Україну. Крім того, в останній день Форуму своїм досвідом та історіями успіху зі стипендіатами поділилися директор телегрупи «StarLightMedia» Олександр Богуцький, українська письменниця і співачка Ірена Карпа, генеральний директор радіостанції «Русское Радио Украина» Сергій Кузін, керівник аналітичного підрозділу агрохолдингу «Мрія» Сергій Курбатов, генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital (Україна) Ігор Мазепа, ресторатор Маргарита Січкар, глава українського офісу Google Дмитро Шоломко, співзасновник і головний виконавчий директор Horizon Capital Наталя Яресько. На завершення, стипендіати відвідали виставку Аніша Капура і прослухали лекцію «Як інтернет змінює майбутнє» засновника Wikipedia Джиммі Вейлза.

Последние комментарии