29 квітня – День споріднених міст

В останню неділю квітня щорічно відзначається Всесвітній День споріднених міст. Цього разу він припадає 29 квітня.

Всесвітня федерація поріднених міст, як міжнародна неурядова організація, була заснована в Парижі 28 квітня 1957 року. А перша угода про дружбу і співробітництво між містами країн-союзників по антигітлерівській коаліції – Сталінградом та англійським Ковентрі (містами, практично повністю зруйнованими війною) – з'явилася ще в 1942 році.

Рух міст-побратимів став переконливим прикладом дружби між народами і служіння зміцненню взаєморозуміння між ними. Поріднені міста обмінюються делегаціями, передають один одному інформацію про ведення міського господарства, тісно співпрацюють у сфері економіки, культури, спорту, науки. І все частіше замість звичного визначення «міста-побратими» можна почути більш сучасне «міста-партнери».

Не став винятком і наш Сєвєродонецьк. Він має 3 міста-побратима у 3 країнах світу: Україна, Російська Федерація, Польща. Сєвєродонецьк пов'язують міцні стосунки з 700-річним містом Рівне. Воно цікаве нам ще й тим, що має хімкомбінат аналогічний нашому. Щоправда, «Рівнеазот» – лідер західного регіону України з виробництва мінеральних добрив. Історія Єлені Гури налічує дев’ять сотень років. Це польське місто і Сєвєродонецьк побраталися у 2006 році. Наймолодший наш побратим – російський Серпухов.

Міста неодноразово обмінювалися делегаціями підприємців і творчих колективів.

Інформація прес-служби Сєвєродонецької міської ради

Последние комментарии