Ініціативна група Сєвєродонецька бере участь у всеукраїнському проекті з картування громад

Ініціативна група Сєвєродонецька бере участь у всеукраїнському проекті з картування громад

Наше місто стало одним із переможців конкурсу з картування громад. Проект реалізується в межах дворічного проекту «Містки громадської активності», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ВГО «Українська бібліотечна асоціація» у партнерстві з ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів), Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро) та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава) у 2016-2018 рр.

Картування – це виявлення проблем міста, сильних і слабких сторін, його потенціалу, а також пошук ресурсів для вирішення питань громади. За допомогою позначок на карті ініціативна група фіксує такі місця, на які треба звернути увагу активних громадян.

Сєвєродонецька команда пройшла відбір на участь у навчанні з такого картування і стало одним із 14 міст України, де буде впроваджуватися цей проект. Після успішного захисту проектів громадські активісти отримають гранти для того, щоб покращити співпрацю зі своєю громадою і поширити карти міста серед зацікавлених сторін. 

Під час навчальних семінарів тренери з України та Польщі вчать громадських активістів як ефективно взаємодіяти з місцевою владою та всіма зацікавленими у розвитку міста сторонами.

«Картування громади, в першу чергу, дозволяє проаналізувати  ресурси громади і побачити «свіжим оком» тренди розвитку, по друге, це «банк ідей» необхідний при створенні привабливого іміджу міста, це допомога в просуванні місцевої продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках, це маркетингові дослідження для розвитку культурних об'єктів і в'їзного туризму. Крім того, такі дослідження забезпечують планування, прогнозування і підготовку для розробки культурної стратегії та розвитку творчих індустрій, розповів координатор ініціативної групи Олег Невениця. «Ще одним важливим фактором є те, що такий процес підштовхує усіх учасників до діалогу створює можливості співпраці і активації культурного середовища в цілому, так само результати дослідження стануть у нагоді і для вирішення ще однієї важливої задачі, що стоїть перед громадою, пошуку своєї ідентифікації», доповнює Олексі Ходико, учасник ініціативної групи.

Ініціативна група відкрита для контактів: 

Сторінка групи в Facebook : https://www.facebook.com/groups/citycode/?fref=ts

Координатор групи: Олег Невениця  olegneven@gmail.com  0970716002.

Последние комментарии