Непокора законним вимогам поліції

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у суді та доведено винуватість громадянина С., який в  2016 року скоїв два кримінальні правопорушення на території м.Сєвєродонецька, а саме опір працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов’язків, та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Так, у квітні 2016 року поліцейські роти патрульної поліції ГУНП в Луганській області несли службу з охорони публічного порядку на території обслуговування м. Сєвєродонецька.

Перебуваючи на маршруті патрулювання,  працівниками поліції було помічено громадянина С., який перебував у нетверезому стані та  розпивав алкогольні напої у забороненому законом місці, а саме – на вулиці. Виконуючи свої службові обов’язки  вони запропонували порушнику припинити протиправні дії. Однак, особа С., не бажаючи  підкорятися законним вимогам працівників поліції, на їхні вимоги не відреагував та продовжив розпивати спиртні напої. З метою припинення протиправних дій порушника працівники поліції, попередивши про застосування  заходів фізичного впливу та спеціальних засобів, застосовували до особи С. фізичну силу.  Однак С., маючи злочинний намір на вчинення опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, з метою уникнення адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення, став чинити їм активний фізичний опір.

В ході судового розгляду обвинувачений повністю визнав провину у скоєних ним кримінальних правопорушеннях.

Вироком Сєвєродонецького міського суду С. визнаний винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.342, ч.2 ст.345 КК України та йому призначено покарання у вигляді 2-х років позбавлення волі. На даний час вирок стосовно С. вступив в закону силу та засудженого направлено на відбування покарання у виправний заклад. 

 

С. Івчук,  прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури 

Последние комментарии