Ліс – це душа всієї планети, живий скарб нашої землі

Всесвітній день лісів відзначається 21 березня не випадково, саме цей період є сприятливим для посадки та росту дерев, та за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя.

Святкування Дня лісу було засноване в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства. З тих пір щороку відзначається Міжнародний день лісу (International Day of Forests).

Із прадавніх часів і до наших днів ліс давав деревину, паливо, продукти харчування та ліки. Ліси створюють умови для існування багатьох видів рослин і тварин, захищають та підтримують різноманіття як окремих груп організмів, так і екосистем.
Дерева, без яких неможливо уявити собі ліс, є безцінною складовою довкілля: вони регулюють кругообіг води, як фільтри очищують забруднене повітря, виробляють кисень, насичують атмосферу озоном, знижують рівень шуму, перешкоджають сильним вітрам, поглинають пил та гази, захищають ґрунт від ерозії і регулюють температуру. Таким чином, ліси відіграють вирішальну роль у формуванні клімату та ландшафтів, та є привабливим місцем для відпочинку і розваг. 

В гуртках Сєвєродонецького міського Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді вихованці отримують багато знань про ліс і крім того навчаються вирощувати хвойні культури з насіння. 
Основним завданням Дня лісу є привернення уваги дітей, їх батьків, вчителів та місцевого населення до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем, їх дійсний стан, основні заходи їх захисту та відновлення.

 

Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Последние комментарии