У Лисичанську пройшла Перша регіональна конференція з профорієнтації

У Лисичанську пройшла Перша регіональна конференція з профорієнтації

За ініціативою Лисичанського міського зайнятості центру 15 березня 2017 року у Лисичанську пройшла Перша регіональна конференція з профорієнтаційного і кар’єрного супроводу молоді та розвитку молодіжного кадрового потенціалу.

Участь у конференції взяли студенти та викладачі вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, представники ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, роботодавці. Учасників гостинно приймав найстаріший навчальний заклад області - Лисичанский гірничій технікум.

Розпочалась Конференція урочистими зборами. З першим словом до учасників звернулась директор Лисичанського міського центру зайнятості Тетяна Соколко, яка привітала учасників з початком роботи конференції та розповіла присутнім про стан ринку праці регіону та зазначила, що профорієнтаційна робота з молоддю є важливим чинником зменшення професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці.

Олена Шуліка, заступник директора Луганського обласного центру зайнятості, розповідала про роботу Луганської обласної служби зайнятості в цілому, та зокрема про сучасні тенденції профорієнтаційної роботи із молоддю, джерела та горизонти співпраці. Начальник відділу активної підтримки безробітних Лисичанського міського центру зайнятості Олена Ануфрієва освітила питання профорієнтаційної роботи, як основи ефективного та якісного забезпечення організацій та підприємств кадрами необхідних професій та кваліфікацій.

З вітальним словом до учасників також звернулись Лариса Кодацька, заступник директора Лисичанського гірничого технікуму та Василь Хрипченко, заступник директора ПАТ «Лисичанськвугілля». По закінченню урочистих зборів учасники брали участь у заходах, запланованих у рамках конференції. Випускники технікумів, коледжів, ліцеїв та ПТНЗ мали змогу прийняти участь у презентації ПАТ «Лисичанськвугілля», освітній виставці-презентації вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Також учасники конференції відвідали геологічний музей та музей історії Лисичанського гірничого технікуму. Велика кількість учасників конференції завітали до конференц-залу на «Майстер-класи» з «Техніки пошуку роботи». Профінформатор Лисичанського міського центру зайнятості Лариса Мєшкова провела 3 майстер – класи, на яких випускники отримували практичні поради та навички у пошуку роботи. 

Організаторам вдалось гармонічно поєднати освітню виставку-презентацію вищих навчальних закладів регіону з ярмарком професій та круглим столом, на якому учасники обговорили сучасні тенденції профорієнтаційної роботи з молоддю (джерела та горизонти співпраці), проблемні питання розвитку молодіжного кадрового потенціалу в регіоні та шляхи їх вирішення.

Напевно, необхідно робити такі зустрічі регулярними, активніше ділитись власним досвідом і об'єднувати зусилля. Саме в тісній взаємодії і плідній співпраці в трикутнику «Молодь - Освіта - Роботодавці» запорука сталого розвитку Луганської області.

Последние комментарии