На Новопсковщіні стартував цикл тренінгів з ефективного ведення підсобного господарства за підтримки «Mersy Corps»

На Новопсковщіні стартував цикл тренінгів з ефективного ведення підсобного господарства за підтримки «Mersy Corps»

Ця тема актуальна для жителів району, так як працевлаштування в сільській місцевості сьогодні не завжди реальне і в більшості носить сезонний характер. Проте, в частини безробітних є земля, сільськогосподарська техніка, бажання працювати на землі. Тому перед сільськими жителями постає актуальне питання: яка сільськогосподарська діяльність сьогодні буде найбільш ефективною? Мешканцям Новопсковського району протягом березня – травня буде запропонована така тематика тренінгів з ефективного ведення підсобного господарства як «Кролівництво», «Вирощування бройлерів», «Тепличне господарство», «Свинарство». 14 березня стартував перший тренінг на тему «Кролівництво».

«Будь-який успішний бізнес – це завжди ідея, яка добре спланована та прорахована заздалегідь!» - з таких слів розпочав свій виступ тренер – консультант з сільського господарства Віталій Горбатих. Також він відзначив, що з усіх галузей тваринництва найвигіднішими на сьогоднішній день з точки зору фінансових і трудових витрат є кролівництво. У короткий період часу при правильному догляді за тваринами фермер може отримати смачне дієтичне м’ясо і хутрову сировину у великій кількості. Саме в цьому криється популярність кролівництва. На сьогоднішній день кроликів розводять не тільки на фермах, але і в присадибних господарствах.

Але не все так безхмарно і просто. Для того, щоб досягти успіху в кролівництві слід дотримуватися не тільки технології розведення, але й запастися необхідними знаннями. Саме під час тренінгу слухачі змогли отримати корисні та конкретні поради щодо особливостей годівлі, утримування, проведення щеплень, вакцинацій, профілактичних заходів при вирощуванні кролів у невеликих міні-фермах. Під час презентацій Віталій Вікторович показав прораховані витрати на весь виробничий цикл як при організації міні-ферми з вирощування кролів. Також, показав прорахований дохід та чистий прибуток, який отримується в результаті.

Становлення малого підприємництва на селі дасть змогу жителям села забезпечити себе відповідним рівнем доходу. Для присутніх цей захід мав велике пізнавальне значення. Кожен з учасників тренінгу мав змогу задати питання, висловити свої судження з того чи іншого приводу, поділитись досвідом, вислухати інших та обговорити шляхи досягнення успіху у веденні особистого селянського господарства чи здійснення підприємницької діяльності на селі.

 

Н.Хворостян, начальник відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии