За реалізацію технічно складних побутових товарів без РРО штрафуватимуть

Платники єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, цього року зобов’язані застосовувати РРО. Відповідне нововведення передбачає Закон від 20.12.2016 р. № 1791-VIII.

Кабінет Міністрів України оприлюднив проект постанови, яким затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО.

В уряді пояснюють, що шляхом обов’язкового застосування РРО намагаються досягнути більшої прозорості при реалізації  технічно складних побутових товарів, а також захистити права споживачів у разі придбання таких товарів неналежної якості.

Перелік містить такі групи товарів: «Вироби із чорних металів», «Реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої, їх частини», «Електричні машини, обладнання та їх частини; апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя», «Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання», «Прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні; медичні або хірургічні; їх частини та приладдя», «Годинники всіх видів та їх частини», «Музичні інструменти; їх частини та приладдя», «Зброя, боєприпаси; їх частини та приладдя», «Іграшки, ігри та спортивний інвентар; їх частини та приладдя».

До затвердження зазначеного Переліку передбачені законодавством штрафи до ФОП-єдинників, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, не застосовуються.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии