Відбулось спільне засідання податкових комітетів Громадських рад при ДФС та Мінфіні

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби України  9 лютого  за ініціативи Податкового комітету Громадської ради при Державній фіскальній службі України та Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів України відбулося спільне засідання, участь у якому також взяли фахівці ДФС.

Під час засідання наголошувалося на важливості продовження практики здійснення конструктивного діалогу між органами державної влади та громадськістю для розв’язання нагальних питань, які турбують бізнес, та пошуку консенсусних рішень у напрямі реформування податкового законодавства.

Для ефективного вирішення проблемних питань та пошуку компромісних рішень учасники зустрічі домовилися про створення робочих груп, до складу яких увійдуть представники ДФС, Мінфіну та Громадських рад відомств.

Представники комітетів обговорили питання застосування стандартів бухгалтерського обліку стосовно складання фінансової звітності.

Активне обговорення викликало питання функціонування податкової міліції. Так, зокрема, зазначалося, що протягом двох тижнів буде розроблено концепцію створення фінансової поліції. Над цим завданням сьогодні працюють представники робочої групи, яка створена за дорученням Кабінету Міністрів України. У свою чергу Голова Громадської ради при ДФС Дмитро Олексієнко запропонував включити до складу робочої групи представників Громадської ради при ДФС для забезпечення врахування думки громадськості.

Під час зустрічі також розглядалися питання  оподаткування податком на прибуток. Зокрема, на думку членів податкового комітету ГР при ДФС необхідно подовжити строки подання декларації з податку на прибуток, оскільки вона подається разом з фінансовою звітністю. У свою чергу представники ДФС зазначили, що вирішити це питання можна шляхом внесення змін до Податкового кодексу України. За результатами обговорення було вирішено надіслати відповідне звернення Міністерству фінансів України.

Крім того, представники громадськості звернули увагу на відсутність виданих Мінфіном узагальнюючих податкових консультацій, що негативно впливає на роботу бізнесу.

За ініціативою громадськості також буде створена робоча група, члени якої планують долучитися до розробки нормативних актів щодо ефективної імплементації законодавчих змін, які набули чинності з 1 січня поточного року. До складу робочої групи увійдуть представники обох відомств та їх громадських рад.

Під час засідання також розглядалися питання трансфертного ціноутворення, зокрема, громадськість закликали долучитися до обговорення проекту закону по ТЦО, оподаткування акцизним податком, порядку реєстрації податкових накладних тощо.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии