Як не втратити бізнес під час декретної відпустки

У парламенті зареєстровано законопроект № 6013 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо встановлення додаткових гарантій для молодих сімей з дітьми».

Автори документа пропонують звільнити від сплати єдиного соціального внеску осіб, які отримують допомогу при народженні дитини. Пропозицію мотивують тим, що після отримання одноразової допомоги особа щомісячно отримуватиме зовсім невелику на сьогодні суму – 860 грн. Якщо така особа зареєстрована як ФОП, то ЄСВ у розмірі 704 грн, який необхідно сплатити згідно з умовами, що діють з 1 січня поточного року, фактично «з’їдає» допомогу від держави. Відтак особу, яка перебуває в декреті, по суті підштовхують до закриття підприємницької діяльності.

Натомість можна зменшити фінансове навантаження на молоді сім’ї та збільшити їхні шанси розвивати власний бізнес, звільнивши осіб, які отримують допомогу при народженні дитини, від сплати ЄСВ, — переконані автори законопроекту.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии