Члени Громадської ради та представники ДФС обговорили новації в оподаткуванні, які набрали чинності з 1 січня поточного року

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби Україниреалізація рішень Громадської ради та практичне застосування змін податкового законодавства, які почали діяти з 1 січня 2017 року, обговорювалися під час робочої зустрічі членів Громадської ради при ДФС та керівників структурних підрозділів фіскальної служби.

«З нового року бізнес отримав нові правила оподаткування. Саме тому сьогоднішня наша зустріч присвячена розгляду в тому числі цих нововведень, їх аналізу, пошуку точок взаємодії та пропозицій щодо їх успішного введення», – зазначив голова Громадської ради Дмитро Олексієнко.

Учасники зустрічі розглянули питання оподаткування сільськогосподарських підприємств, застосування штрафів за порушення строків реєстрації податкової накладної, обкладання ПДВ сум коригувань цін за контрольованими операціями.

Активне обговорення викликало питання застосування касового методу визначення податкових зобов’язань та правильності заповнення обов’язкового реквізиту податкової накладної – коду УКТ ЗЕД. Так, зокрема, сторони діалогу дійшли до спільної позиції щодо правильності застосування коду для послуг житлово-комунального господарства.

Порушувалися і питання щодо врахування поточних зобов’язань з податку на прибуток авансових внесків, сплачених при виплаті дивідендів, порядок надання звітності та оподаткування неприбуткових організацій.

Цікавилися представники Громадської ради при ДФС також питанням, що раніше порушувалось на засіданні Податкового комітету Громадської ради, а саме порядком подання податкових декларацій з податку на нерухоме майно. Так, на сьогодні платники мають подавати дві декларації в розрізі типів об’єктів нерухомості (житлової та нежитлової). Враховуючи це фахівці ДФС вже працюють над новим алгоритмом контролю декларації з податку на нерухоме майно.

«При опрацюванні законодавчих новацій нами виявлено низку спірних моментів, які потребують додаткових роз’яснень та уточнення. Враховуючи це, було прийнято рішення написати відповідне звернення розробнику змін – Міністерству фінансів, в якому також викласти і наші пропозиції», – наголосив Дмитро Олексієнко. 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии