Ми надаємо можливість студентам вищих навчальних закладів пройти практику в ДФС

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби України Державна фіскальна служба України здійснює практичну підготовку студентів вищих навчальних закладів України для відбору майбутніх фахівців для роботи в службі та оволодіння ними практичними навичками та уміннями. Про це розповіла директор Департаменту кадрової роботи та роботи з персоналу ДФС Тетяна Пажитнова.

За її словами, за 2016 рік до ДФС звернулися 68 вищих навчальних закладів щодо проходження практики їхніми студентами. З них – 8 закладів, з якими укладено договори про співпрацю – Університет державної фіскальної служби України (м. Ірпінь, Київська область), Університет митної справи та фінансів (м. Дніпро), Київський національний торговельно-економічний університет, Національний університет „Одеська юридична академія”, Тернопільський національний економічний університет, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого (м. Харків), Вінницький національний аграрний університет, Чернігівський національний технологічний університет.

«Протягом року ми погодили та організували практику 2891 студенту ВНЗ. При цьому, з Університету державної фіскальної служби України було 890 студентів, а 2001 – з інших вузів, зокрема, 741 - з Університету митної справи та фінансів», – зазначила Тетяна Пажитнова.

За цей період підготовлено та відправлено 43 листи ДФС до ВНЗ, ГУ ДФС у областях та митниць ДФС. Підготовлено та затверджено 17 наказів ДФС «Про проходження практики» 61 студенту ВНЗ у структурних підрозділах ДФС та 2 накази ДФС «Про стажування» 2-х науково-педагогічних працівників УДФСУ.

«Проходження практики студентами вищих навчальних закладів є невід’ємною частиною освітнього процесу. Під час практичної підготовки студенти отримують високого рівня професійні знання, уміння та навички, які стануть їм в нагоді в майбутній професійній діяльності», – розповіла Тетяна Пажитнова.

Програма практики передбачає ознайомлення студентів з майбутньою професією, характером, змістом та умовами організації роботи служби,  виробничого процесу. При цьому студенти дотримуються правил внутрішнього розпорядку, трудової дисципліни, охорони праці та техніки безпеки.

Після проходження виробничої практики студенти надають звіти щодо виконання індивідуального плану та установлених ВНЗ програм практики.

Довідково:

Організація та проведення практичної підготовки студентів здійснюється відповідно до Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 08.04.1993 №93 на базі Головних управлінь ДФС у областях, у м. Києві, Офісу великих платників податків ДФС, митниць ДФС, Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии