Конкурс професійної майстерності «Хто кращий» у ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ»

Конкурс професійної майстерності «Хто кращий» у ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ»

24 листопада 2016 року на базі ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» пройшов конкурс професійної майстерності «Хто кращий».

На сьогоднішній день представники професії «Продавець продовольчих товарів» користуються попитом на ринку праці. Тому навчальний центр вже випустив групу та продовжує набір та навчання слухачів з цієї спеціалізації.

У проведеному заході взяли участь дві команди слухачів із числа безробітних, які навчаються за професією «Продавець продовольчих товарів». Команди «Асорті» і «Торговий квартал» показали свої знання та вміння за обраною професією під час таких 8 конкурсів:

·         Візитна картка;

·         Бліц-опитування;

·         Дегустатор;

·         Око-алмаз;

·         Класифікатор;

·         Все вмію;

·         Літери у рядок;

·         Знайди помилку.

Дуже вміло підібрані організаторами конкурси показали, чи вміють слухачі відрізняти смаки соків з різних фруктів, як швидко та правильно користуються вагами, касовими апаратами, знають або ні класифікацію фруктів, овочів, круп, макаронних виробів тощо, адже це необхідні професійні вміння для справжнього продавця. Вразила учасниця команди «Торговий квартал», яка зуміла без ваг насипати крупу, з помилкою лише у 6 грам. Під час заходу використовувалася комп’ютерна техніка, фліпчарт, муляжі товару. Додаткові бали команди могли отримати за рахунок допомоги вболівальників, які теж відповідали на запитання.

За рішенням журі, членами якого були керівники, майстри, викладачі навчального закладу та представники обласного центру зайнятості, з невеликою перевагою перемогу здобула команда «Асорті». Значну допомогу їй надали бали вболівальників.

Капітан команди-переможця отримала медалі та торт, відповіла на запитання журналіста обласного телеканалу. Заохочувальні призи здобула й команда, яка зайняла друге місце.

Приємна атмосфера, креативний підхід до організації змагань, дивовижні, яскраві декорації та муляжі залишили добре враження на учасників конкурсу, журі, гостей  та знімальну групу телеканалу ЛОТ. Подібні заходи повинні проводитися частіше з метою популяризації робітничих професій та профорієнтації учнівської молоді – такий висновок зробили учасники та гості конкурсу професійної майстерності.

Последние комментарии