Професіографічна екскурсія на виробництво

Професіографічна екскурсія на виробництво

Одним із важливих напрямів діяльності служби зайнятості є проведення профорієнтаційних заходів серед учнів загальноосвітніх шкіл. Мета подібних зустрічей полягає в формуванні позитивного ставлення майбутніх випускників до робітничих професій. Як зрозуміти, хто ти і яке місце займеш в суспільстві в майбутньому? Як вчасно розпізнати свої таланти? Кожен може винайти себе, але потрібна допомога дорослих: батьків, вчителів, досвідчених людей - фахівців своєї справи.

22 листопада працівники Білокуракинського районного центру зайнятості провели професіографічну екскурсію до ТОВ Білокуракинського хлібозаводу учням 8-11 класів Лозно-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Зустріч почалася з бесіди про необхідність свідомо підходити до вибору майбутньої професії, враховуючи особливості нашого регіону і запропонували відвідати одне із ринкоутворюючих підприємств нашого району, адже “краще один раз побачити, аніж сто разів почути ” .

Екскурсію з задоволенням провела директор хлібозаводу Жанна Олександрівна Тарасова, яка показала всі процеси випікання запашного хлібу – від замісу тіста до пакування виробів. Діти ознайомилися з такими професіями як, тістороб, формувальник тіста, пекар та інші. Протягом екскурсії школярі із цікавістю спостерігали за роботою кожного цеху, а наприкінці дітей пригостили запашним батоном із рум’яною скоринкою.

Організаторам професіографічної екскурсії вдалося провести дуже цікаву подорож учнів по підприємству. Є сподівання, що подібні заходи допоможуть майбутнім випускникам у визначенні шляху свого трудового життя.

 

Додаток – фото

Г.Гринько, провідний фахівець з питань зайнятості  відділу активної підтримки безробітних Білокуракинського РЦЗ

Последние комментарии