Діяльність ДФС спрямована на створення пунктів пропуску європейського рівня

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України про налагодження взаємодії з сусідніми країнами та удосконалення процедур на українській митниці повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Грузії в Україні Міхеїлом Уклебою.

«Зважаючи на економічні зв’язки та географічну близькість з Грузією, налагодження ефективного митного контролю стоїть на порядку денному двосторонньої співпраці», - зазначив Роман Насіров.

Він додав, що в рамках Угоди між Урядом України і Урядом Грузії про співробітництво в митних справах від 14.02.1997 між державами успішно відбувається процес обміну митною інформацією.

«Також для ФДС, яка перебуває у процесі реформування, цікавим є досвід Грузії у проведенні  реформ на митниці і у податковій сфері, а також практика удосконалення грузинських пунктів пропуску для морського і автомобільного сполучення.

Впевнений, досвід Грузії та інших міжнародних партнерів допоможе створити в Україні пункти пропуску європейського рівня», - додав Голова ДФС.

Довідково:

У січні-жовтні 2016 року товарообіг з Грузією склав 354 млн дол. США. Експорт становить 313 млн дол. США, імпорт - 41 млн дол. США.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии