Влада намагається «імітувати» проведення місцевих виборів, - Віталій Скоцик

Влада намагається «імітувати» проведення місцевих виборів, - Віталій Скоцик

ЦВК зареєструвала Аграрну партію під номером 8 для участі у всіх місцевих виборах, які відбудуться 11 грудня 2016 року. Рішення про участь партії у виборах до об’єднаних територіальних громад було ухвалено IX(позачерговим) З’їздом Аграрної партії України 29 листопада 2016 року. Для участі в цих виборах зареєструвалися 26 політичних партій.

«Влада намагається не привертати особливої уваги громадськості до цих виборів, щоб мати змогу «розставити» своїх людей і через них контролювати органи місцевого самоуправління. Вона не хоче проводити реальну децентралізацію, віддавати на місця повноваження і фінанси. Будь-який кандидат від теперішньої парламентської партії буде дбати, у першу чергу, про інтереси своєї політсили і не буде захищати інтересів громади. Якщо це представник владної партії, то він служитиме президенту чи прем’єру, які зацікавленні в збереженні адміністративної вертикалі. Якщо це член опозиційної сили — він робитиме все, щоб погіршити ситуацію за принципом: «Чим більше обурення людей, тим краще критикувати владу». В обох випадках це шкодить громаді і місцевому самоврядуванню», - підкреслив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

За його словами, у кожному селі, селищі, містечку повинні перемогти справжні лідери громадської думки, які захищатимуть інтереси громад перед центральною владою.

«Я - не «вождь», щоб тицьнути пальцем на когось із «своїх» і просувати його. Це не ми «призначаємо» гідних. Їх обирають самі громади. Це люди, які заслужили повагу у своїх громадах. Ми лише надаємо їм підтримку. Це ті люди, які живуть у населених пунктах, у яких обираються, знають свої громади і звітують перед ними. Влада на місцях повинна належати справжнім лідерам громадської думки. Майбутні вибори в об’єднаних громадах дають можливість позбутися чиновників і представників провладних партій, які себе дискредитували. Ми повинні зробити все можливе, щоби влада не захопила процес самоорганізації людей, який лише розпочався», - говорить Віталій Скоцик.

Нагадаємо, Аграрна партія має сильну підтримку на місцях у всіх регіонах України. Під час останніх місцевих виборів у 2015 році партія отримала перше місце за ефективністю: із 9900 кандидатів, висунутих Аграрною партією, перемогу здобули майже 3500 депутатів. Партія увійшла до п’ятірки лідерів за кількістю обраних депутатів зі 132 партій, які брали участь у виборчих перегонах. 

Последние комментарии