Інтегруючи принципи ґендерної рівності у чорновик стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Луганська обласна адміністрація, ООН Жінки, ПРООН та регіональні жіночі громадські організації збираються обговорити чорновик стратегії розвитку Луганської області до 2020 року. Очікується, що на спільних консультаціях будуть обговорені ключові пріоритети та цілі розвитку включаючи демографічні, економічні та соціальні аспекти розвитку регіону з точки зору рівних ґендерних можливостей.

Відновлення критичних елементів інфраструктури, забезпечення сталого постачання води та енергії, покращення транспорту, охорони здоров’я та соціальних послуг, а також забезпечення рівного доступу до освіти та медичних послуг – серед ключових стратегічних цілей чорновика Стратегії до 2020 року.

Інклюзивні та ґендерно чутливі шляхи розвитку критично важливі для регіонів, які постраждали від конфлікту. Жіночі організації разом з представниками місцевої адміністрації обговорять шляхи інтеграції принципів та пріоритетів ґендерної рівності під час роботи над стратегічним плануванням розвитку регіону.

За підтримки організації ООН Жінки, представники громадянського суспільства розроблять та представлять місцевій адміністрації пакет рекомендацій про те як Стратегія Розвитку Луганської області може краще враховувати різні потреби чоловіків та жінок та інтегрувати ґендерно чутливі підходи до стратегічного планування розвитку регіону.

Консультація проводиться за підтримки спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та примирення у громадах України, постраждалих від конфлікту», проект фінансується Європейським Союзом.

Последние комментарии