В Лисичанську відбувся круглий стіл з питань легалізації зайнятості

В Лисичанську відбувся круглий стіл з питань легалізації зайнятості

20 жовтня  в Лисичанському міському центрі зайнятості відбувся круглий стіл з соціальними партнерами на тему «Питання легалізації зайнятості та забезпечення гідної оплати праці», метою якого було об’єднання зусиль щодо детінізації доходів та трудових відносин у сфері зайнятості населення.

Заступник директора Лисичанського міського центру зайнятості Наталія Клименко розпочала свій виступ з ознайомлення присутніх із ситуацією на ринку праці та заходах служби зайнятості, що стимулюють створення роботодавцями нових робочих місць: надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, компенсацію витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб, виплати  одноразової допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності та інших. Разом з тим відмітила, що не зважаючи на збільшення кількості роботодавців, співпрацюючих із службою зайнятості, кількість та якість наданих вакансій є недостатньою для задоволення потреб існуючого ринку праці.

Представники Лисичанського міського центру зайнятості презентували учасникам роботу студії «Бізне$старт» та організацію консультування клієнтів центру зайнятості з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Заступник начальника відділу державного нагляду у сфері трудових відносин Головного управління Держпраці у Луганській області М.М. Мартинюк надала інформацію щодо проведення перевірок додержання законодавства про працю та зайнятість, та проблемними питаннями, що виникають в зв’язку з впровадженням мораторію на перевірки.

З роботою комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із виплати із заробітної плати та іншим соціальним виплатам, а також питань реалізації заходів, направлених на легалізацію найманої праці присутніх ознайомила заступник начальника відділу УПСЗН Лисичанської міської ради-начальник відділу праці В. В. Яковлева.

Із змістом заходів підтримки малого та середнього підприємництва, передбачених нещодавно прийнятою міською програмою, а також результативністю проведення Управлінням економіки Лисичанської міської ради рейдів на підприємствах торгівлі з метою попередження нелегальної зайнятості ознайомив заступник начальника Управління В. М. Литвинюк.

Окремою темою для обговорення стало проведення спільної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та роботодавців, направленої на запобігання нелегальній зайнятості та порушенням законодавства в сфері оплати праці, налагодження обміну інформацією, необхідної для надання якісних соціальних послуг.

По закінченню круглого столу були прийняті рішення про подальшу співпрацю та розроблені спільні заходи, направлені на підвищення правової культури населення в сфері трудового законодавства, запобігання нелегальній зайнятості, проведення роботи з роботодавцями щодо підвищення ними розміру заробітної плати працівникам.  

Последние комментарии