Луганськими оперативниками затримана група осіб, яка займалась угонами автівок та крадіжками

Луганськими оперативниками затримана група осіб, яка займалась угонами автівок та крадіжками

Троє мешканців м. Лисичанська, які затримані співробітниками карного розшуку, підозрюються у скоєнні угонів транспортних засобів та крадіжок з салонів автомобілів. На їх рахунку скоєння вже 6 кримінальних злочинів.

Все розпочалось з того, що 10 жовтня на підставі заяви мешканця м. Сєвєродонецька було оголошено орієнтування про негайне встановлення місцезнаходження та затримання викраденої автівки «ВАЗ-2106» жовтого кольору.

16 жовтня під час несення служби по охороні публічного порядку співробітниками батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф» ГУНП в Запорізькій області на перехресті вулиць Жовтнева та Червона м. Лисичанська був зупинений автомобіль «ВАЗ-2106» білого кольору під керуванням 18-річного місцевого мешканця. Під час спілкування з поліцейськими водій та пасажири нервували, що викликало у старшого наряду капітана поліції Романенка І.П. підозру і він попросив надати їх документи на транспортний засіб та відкрити багажник для перевірки.

Доторкнувшись до багажника автівки, на руках поліцейського відбилась свіжа біла фарба, під якою чітко було видно «рідний» жовтий колір автівки.

Водія та пасажирів було затримано та доставлено до Сєвєродонецького відділу поліції. Як з’ясувалось, це й була саме та викрадена у мешканця Сєвєродонецька автівка «ВАЗ-2106», але вже перефарбована у білий колір та з іншими державними номерами.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів оперативниками було встановлено, що ця група осіб, до складу якої входять ще 22-х та 19-річні лисичане, протягом жовтня скоїли крадіжки двох автівок та чотири крадіжки у м. Сєвєродонецьку з салонів автомобілів шляхом пошкодження замків на дверцятах авто.

Всі факти внесені до ЄРДР та за ними відкриті кримінальні провадження за ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та 185 КК України «Крадіжка». У підозрюваних вже вилучено дві викрадених ними автівки. Наразі проводиться досудове слідство та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

 

Відділ комунікації поліції Луганської області

Последние комментарии