Новини АТО: три обстріли Станиці Луганської вночі та закритий перехід вранці

Новини АТО: три обстріли Станиці Луганської вночі та закритий перехід вранці

Вранці 1 жовтня без попередження української сторони бойовики в односторонньому порядку до 15-00 закрили перехід через міст у Станиці Луганській. Офіційна версія - ремонт деревя’ної конструкції, що закриває пошкоджену частину мосту, - повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. 

«Проте, благородна мета маскує чергову провокацію з боку терористів, спрямовану на підвищення соціальної напруги на лінії розмежування. Адже, по-перше, сьогодні вихідний, тому кількість бажаючих перетнути КПВВ «Станиця Луганська» значно більша ніж у будні, як результат, утворився тисячний натовп людей. По-друге, відбувається відведення озброєння у районі КПВВ «Золоте», тож, є підстави вважати, що у такий спосіб керманичі так званої ЛНР намагаються «продавити» відведення військ у цьому районі.

З метою попередження нещасних випадків та недопущення скупчення людей на небезпечній ділянці переходу, за дорученням голови обласної державної адміністрації -керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, з 9-45 призупинено роботу КПВВ «Станиця Луганська». Відповідними службами ДСНС та військово-цивільного співробітництва вживаються заходи щодо надання необхідної допомоги громадянам, які очікують відкриття переходу», - прокоментував ситуацію Юрій Клименко.

Слід відзначити, що сьогодні вночі позиції наших бійців поблизу смт. Станиця Луганська тричі піддавались ворожим обстрілам з ручних та автоматичних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Всього ж за добу зафіксовано 8 обстрілів.

Последние комментарии