Реєстрація – це не право, а обов’язок підприємця, - Держпродспоживслужби

Законом України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» статтею 25 передбачена державна реєстрація потужностей, які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва або обігу харчових продуктів.
 
Зазначений обов’язок поширюється на:
• заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження ;
• аптеки;
• заклади громадського харчування (ресторан, бар, кафе, піцерія, столові садків і шкіл, мобільні закусочні тощо);
• споруди або комплекси споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об'єктів санітарних заходів (харчових продуктів, тварин, призначених для споживання людиною);
• операторів ринку, діяльність яких пов’язана з первинним виробництвом (виробництво та вирощування продукції, у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин);
• діяльність, пов'язана з виробництвом об'єктів санітарних заходів (харчових продуктів, тварин, призначених для споживання людиною), у тому числі всі стадії технологічного процесу, а саме підготовка, змішування та пов'язані з цим процедури, обробка, наповнення, пакування, переробка, відновлення та інші зміни стану об'єкта;
• підприємства, що провадять діяльність  на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.
 
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області та його територіальними органами, відповідно до  наказу Міністерства аграрної політики від 10 лютого 2016 р. № 39 "Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам" проводиться робота з державної реєстрації суб’єктів господарювання та формування державного реєстру.
 
На цей час зареєстровано 1658 потужностей операторів ринку, та робота в цьому напрямку триває.
 
Важливо знати! Для того, щоб пройти процедуру реєстрації потужності та внесення до реєстру операторів ринку (державний реєстр потужностей) оператори ринку повинні подати заяву встановленої форми територіальному органу Держпродспоживслужби в Луганській області за місцем знаходженням потужностей. У заяві зазначаються: найменування оператора ринку, адреса потужностей, телефон, електронна адреса та вид діяльності, що планується здійснювати на цих потужностях, керівництво та його контактні дані. Заява засвідчується підписом оператора ринку або уповноваженої ним особи і може подаватися в електронному або паперовому вигляді та реєструється в день її надходження.
 
Державна реєстрація потужностей здійснюється протягом 15 робочих днів після отримання заяви про таку реєстрацію.
 
РЕЕСТРАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО!!!
 
Операторам ринку  необхідно знати, що відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» вони несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють. 
 
Заборонено! Виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, тягне за собою накладення штрафу:
-  на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат;
- на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.
 
Беручи до уваги вищезазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області наголошує про необхідність обов’язкового подання заяв суб’єктам господарювання на державну реєстрацію потужностей в установленому діючим законодавством України порядку.
Дякуємо за співпрацю!
 
 
Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області

Последние комментарии