Співпраця Луганського обласного центру зайнятості та ACF

Співпраця Луганського обласного центру зайнятості та ACF

23 вересня відбулась зустріч представників Луганського обласного центру зайнятості з довіреними особами міжнародної недержавної гуманітарної організації ACF («Action Contre la Faim» или «Движение Против Голода»), яка надає підтримку соціально-незахищеним категоріям людей.

Під час зустрічі обговорювались такі нагальні питання як статтєвий та професійно-кваліфікаційний склад ВПО місцевого ринку праці, основні потреби вимушених переселенців, можливі перешкоди на шляху їх працевлаштування. Одним з найбільш дієвих варіантів допомоги було визнане залучення переселенців до самозайнятості через здійснення програми малих грантів.

Сторони прийшли до згоди щодо активної співпраці в частині адаптації внутрішньо переміщених осіб на регіональному ринку праці, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

В найближчому майбутньому представники гуманітарної організації ACF планують залучити міжнародного донора до вирішення перелічених питань та вивести на старт нову грантову програму. Також була досягнута згода на безоплатне здійснення психологічного та юридичного супроводу даної категорії клієнтів.

Последние комментарии