У Луганській області внутрішньою безпекою ДФС виявлено факти зловживання службовим становищем працівниками податкової інспекції

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України співробітниками Управління внутрішньої ГУ ДФС у Луганській області у липні поточного року було виявлені корупційні правопорушення з боку посадових осіб однієї з податкових інспекцій області.

Встановлено, що податківці під час проведення документальної перевірки одного з підприємств не вжили відповідні перевірочні заходи, що призвело до ненарахування суб’єкту господарювання акцизного податку та ПДВ на суму понад 30 млн. грн.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі  у ході досудового розслідування проведено обшуки у приміщені ДПІ, а також за юридичною адресою підприємства та за адресами мешкання службових осіб підприємства.

За результатами обшуків вилучені печатки, бланки документів підприємств, оргтехніка та інші докази, які свідчать про противоправну діяльність підприємства, а також про причетність посадових осіб інспекції до сприяння в ухиленні від сплати податків суб’єкту господарювання.

Проводяться подальші слідчі дії, направлені на встановлення винних осіб, повідомлення їм про підозру та направлення кримінального провадження до суду з обвинувальним актом. 

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии