Луганська область займає перше місце в Україні за кількістю бажаючих проходити службу за контрактом

Про це повідомив журналістам начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату, підполковник Олексій Сіроштан.

Він наголосив, якщо у першому кварталі поточного року на контракт було набрано лише 54% від затвердженої кількості призовників, у другому – вже 117%, то у поточному – за місяць до завершення кампанії військовий комісаріат вже стовідсотково виконав задачу з укомплектування громадян для проходження військової служби за контрактом.

Станом на 5 вересня Луганська область займає перше місце в Україні за кількістю військових-контрактників.

Було зазначено, що набір проводиться за двома напрямками: для тих, хто не має досвіду несення військової служби та військової спеціальності і для громадян, які демобілізовані з лав Збройних Сил України, і мають відповідну військову спеціальність.

Для військовослужбовців, які протягом 2014-2016 років проходили службу у ЗСУ передбачене підписання контракту терміном шість  місяців з правом обирати військову спеціальність та місце проходження служби. 

Всі інші категорії громадян мають право укласти контракт на три роки або до закінчення особливого періоду.

Олексій Сіроштан відзначив, що військовослужбовцям-контрактникам нараховується заробітна плата від сімох тисяч гривень, за несення служби безпосередньо на першій лінії оборони – понад 11 тисяч гривень, а також виплачуються дві матеріальні допомоги у розмірі місячної заробітної плати.

 Крім того, вони мають право на отримання безоплатної вищої освіти, безкоштовних медичних послуг та пільгового санаторно-курортного оздоровлення.

Варто зазначити, що 1 жовтня розпочинається призов на строкову службу до лав Збройних Сил України. У рамках призовної кампанії на військову службу планується набрати 170 юнаків, які після проходження навчання у підготовчих центрах будуть направлені до військових частин України.

 

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии