На Луганщині пройшла спартакіада серед людей з обмеженими фізичними можливостями

На Луганщині пройшла спартакіада серед людей з обмеженими фізичними можливостями

Сьогодні, 3 вересня, на обласній базі «Олімп» понад 70 учасників з різних міст та районів області зібрались на обласній спартакіаді серед людей з інвалідністю, присвяченій старту ХV літнім Паралімпійським іграм в Ріо-де-Жанейро.

Привітали учасників спортивних змагань заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління молоді та спорту Луганської ОДА Антон Волохов, директор Луганського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» Юрій Кравченко та заслужений тренер України з легкої атлетики Римма Федорівна Старостіна.

Вітаючи присутніх, Ольга Лішик підкреслила значимість такого заходу не тільки для самих учасників спартакіади, а й для луганчанина Миколи Жабняка, який вже 8 вересня боротиметься за медалі ХV Паралімпійських ігор.

– Мені б хотілось, щоб кожна ваша сьогоднішня перемога: велика чи маленька, була присвячена нашому співвітчизнику, який боротиметься на Паралімпіаді. Зараз наша підтримка йому потрібна як ніколи! – Сказала заступник голови ОДА. Крім цього, Ольга Лішик побажала всім учасникам віри у свої сили, натхнення та прагнення до перемоги.

Після того, як гості свята привітали спортсменів-аматорів розпочалась змагання.

Протягом сьогоднішнього дня спортсмени змагалися у бігу на 60 та 100 метрів, штовханні ядра, міні-футболі, шахах та шашках, кільцебросі та настільному хокеї.

По завершенню спартакіади всі учасники отримали заохочувальні призи, медалі та грамоти за участь у змаганнях.

Організатори заходу – Луганський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» за підтримки управління молоді та спорту ОДА.

Нагадаємо, Паралімпійські ігри пройдуть з 7 по 18 вересня у Ріо-де-Жанейро. Честь Батьківщини відстоюватимуть 172 українські спортсмени у 15-ти видах спорту. Серед них виступатиме легкоатлет Луганщини – Микола Жабняк.

 

Управління молоді та спорту ЛОДА

  • dsc_0997.jpg
  • dsc_1053.jpg
  • dsc_1109.jpg
  • dsc_1243.jpg
  • dsc_1249.jpg

Последние комментарии