У ДФС розпочав роботу семінар Всесвітньої митної організації національного рівня «Модернізація лабораторії Державної фіскальної служби України»

У ДФС розпочав роботу семінар Всесвітньої митної організації національного рівня «Модернізація лабораторії Державної фіскальної служби України»

Як повідомили у прес-службіДержавної фіскальної служби України шляхи модернізації Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС відповідно до рекомендацій Всесвітньої митної організації (ВМО) щодо організації митних лабораторій обговорюватимуться в ДФС під час семінару, який розпочав роботу 30 серпня.

Участь у семінарі для митників ДФС та експертів Спеціалізованої лабораторії беруть головний технічний аташе Директорату з питань тарифів торгівлі ВМО доктор Альваро Фернандес Ацебез та експерт митної лабораторії в м. Кельн (Федеративна Республіка Німеччини) доктор Буркхард Гребе.

«Сьогодні, в умовах реорганізації митної системи для Державної фіскальної служби України, дуже важливим є використання передового світового досвіду для створення сучасного дієвого механізму, що сприятиме розвитку легальної торгівлі, підвищенню рівня її безпеки та боротьбі з митним та податковим шахрайством», - зазначила начальник Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС Юлія Шадевська.

За її словами, впровадження рекомендацій ВМО має на меті функціонування ефективно налагодженої системи, у якій на належному рівні можливий обмін даними, у тому числі і в галузі використання технічних засобів і методів виконання експертних робіт.

До того ж, організація роботи митних підрозділів ДФС в умовах глобалізації міжнародної економіки, розбудови економічних зв’язків між країнами світу, збільшення товаропотоків, та, водночас, підвищення рівня ризику порушення митного законодавства потребує постійного підвищення фахового рівня працівників.

Юлія Шадевська зазначила, що  фахівці спеціалізованої лабораторії проводять широкий спектр лабораторних досліджень, серед яких:

дослідження харчових продуктів, хімічних речовин та матеріалів, нафтопродуктів, металів, сплавів та виробів з них, вибухових речовин;

експертиза наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів і прекурсорів, лікарських засобів та препаратів.

Також Спеціалізована лабораторія забезпечена базовим обладнанням для проведення досліджень за основними сучасними лабораторними технологіями: спектроскопія, хроматографія газова та рідинна, газова хромато-мас-спектрометрія, поляриметрія, рентген-спектроскопія, тощо.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии