Відкриття Регіонального кінологічного навчального центру ВМО – можливість застосування нових підходів у підготовці кінологічних команд

Відкриття Регіонального кінологічного навчального центру ВМО – можливість застосування нових підходів у підготовці кінологічних команд

Як повідомили у прес-службіДержавної фіскальної служби України єдиний в Україні та 9-ий у світі Регіональний кінологічний навчальний центр Всесвітньої митної організації відкрито  26 серпня у Хмельницькому на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС. В урочистостях взяли участь Голова ДФС Роман Насіров, керівники центральних органів виконавчої влади України, представники митних адміністрацій Молдови, Польщі та Грузії, члени міжнародних організацій.

«Відкриття Регіонального кінологічного навчального центру у Хмельницькому  – непересічна подія для українських митників. Це шанс для України обмінятись досвідом та передовими методиками у галузі кінології з іншими країнами, це шанс для того, аби активніше впроваджувались рамкові стандарти безпеки Всесвітньої митної організації», – підкреслив Роман Насіров.

За його словами, у світі є 9 таких центрів. Чотири з них знаходяться в Азії (Казахстан, Узбекистан, Азербайджан та Китай) та 3 – в Європі. Восьмий центр, який буде розташовуватись в Саудівській Аравії, знаходиться в процесі створення.

У Хмельницькому регіональному центрі готуватимуть кінологічні команди для потреб митних органів країн Східної Європи та Чорноморського басейну.  Що, у свою чергу, підвищить авторитет вітчизняної кінології на міжнародному рівні та надасть можливість забезпечити належний рівень підготовки службових собак ДФС завдяки отриманню досвіду та передових методик у галузі кінології.

«Ми готуватимемо кінологічні команди для пошуку вибухівки, зброї, грошей та наркотичних засобів. Сьогодні також розробляється спеціальна програма  для навчання кінологів та їх собак, які будуть спеціалізуватися на пошуку бурштину, що дуже актуально для нашої держави», – зазначив Роман Насіров.

Керівник ДФС також повідомив, що завдяки ефективній  підготовці кінологічних команд на кордоні України виявлено більш ніж 400 кг наркотичних та психотропних речовин, понад 184 тис. пачок цигарок, 358 одиниць вогнепальної зброї, частин та механізмів до неї, понад 10 тис. шт. набоїв.

«Відкриття кінологічного центру – це один з кроків, які ми робимо спільно з Всесвітньою митною організацією. До кінця року також заплановано проведення декількох тренінгових речей по обміну інформацією між податковими та митними службами. Адже поглиблення співпраці між податківцями та митниками є глобальною світовою тенденцією на сьогодні», – наголосив Роман Насіров.

Нагадаємо, що заявку ДФС на присвоєння Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення статусу Регіонального кінологічного навчального центру Всесвітньої митної організації було прийнято на Конференції керівників митних адміністрацій Європейського регіону ВМО, яка відбулася 19-20 травня 2016 року в м.Астана (Республіка Казахстан).

Під час засідання 127-128 сесій Ради митного співробітництва Всесвітньої митної організації  16 липня 2016 року Роман Насіров та Куніо Мікурія підписали Меморандум про взаєморозуміння між Всесвітньою митною організацією і Державною фіскальною службою України про створення Регіонального навчального кінологічного центру Всесвітньої митної організації в м. Хмельницький, Україна”, яким фактично цей статус було затверджено.

 

ДПІ у м. Сєвєроджонецьку

Последние комментарии