Сєвєродонецькі поліцейські знайшли восьмирічного хлопчика, який пішов з дому. Подробиці

Майже дві доби тривали пошуки дитини, яка пішла з дому у місті Кремінна. Знайшли хлопчика працівники патрульної поліції. Дитина знаходилась на зупинці громадського транспорту у м. Сєвєродонецьку. Хлопчика передали батькові. Жертвою правопорушення він не став.

14 серпня до поліції звернувся 29-річний чоловік із заявою про зникнення 8-річного сина. Батько пояснив, що вже дві доби хлопчика немає вдома. Як з’ясувалось, мама дитини позбавлена батьківських прав ще рік тому і вихованням хлопчика та ще трьох маленьких дітей займався батько та бабуся. Зі слів батька хлопчик неодноразово втікав з дому.
На пошуки дитини був зорієнтований весь гарнізон луганської поліції. Сьогодні вранці під час патрулювання патрульні поліцейські звернули увагу на самотню дитину, яка сиділа на зупинці громадського транспорту. Як виявилося – це й був маленький втікач-мандрівник. 
Дитину доправили до Сєвєродонецького відділу поліції де її й передали батькові. З батьком, який приїхав за своєю дитиною, співробітники відділу молодіжної превенції провели профілактичну бесіду щодо належного виховання та недопущення фактів грубого поводження з дитиною.
Наразі вирішується питання про притягнення батька до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських прав. Родина взята під пильний контроль з боку правоохоронців. 
«Втеча дітей з дому частіше за все є наслідком халатного ставлення батьків до їх виховання, - зауважив інспектор відділу молодіжної превенції Вадим Мостовий. Саме тому, батькам необхідно бути пильними та уважними до своїх дітей. Не упустити момент, коли дитина відсторонюється та перестає бути під батьківським впливом. Наслідки недбалого виховання та потурання дитині можуть бути трагічними».

 

(за інформацією Сєвєродонецького ВП)

Последние комментарии