Роман Насіров презентуватиме роботу «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний»

Як повідомили у прес-службіДержавної фіскальної служби України Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров наголосив, що «система «Єдине вікно», яку ми запровадили на митницях 1 серпня, повністю готова до обслуговування підприємств».

«Ще до 1 серпня наші IT-експерти завершили розробку необхідного програмного забезпечення та запустили його. Також було проведено ознайомлення адміністраторів суміжних служб з особливостями роботи системи.  Ми надали логіни і паролі адміністраторам цих служб і вони мають повний доступ до системи», - зазначив Роман Насіров.

Він також повідомив, що для ознайомлення з особливостями функціонування нової системи завтра відбудеться презентація роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» для ЗМІ.

«Система «Єдине вікно» є одним з найефективніших інструментів спрощення митних процедур під час імпортно-експортних операцій і транзиту. Вона повністю автоматизована, дозволяє подавати документи один раз в одне місце та мінімізує контакти з держслужбовцями», - додав Голова ДФС.

Нагадаємо, «Єдине вікно» запрацювало на митницях 1 серпня. Система «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України та про результати його державного контролю.

Рішення про запровадження Єдиного вікна було прийнято 25 травня 2016 року – Постанова Кабінету Міністрів України № 364 від 25.05.2016 «Деякі питання реалізації принципу «Єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».

Цією ж Постановою затверджено Порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии