Подавати документи для митного оформлення через «єдине вікно» потрібно в електронному вигляді

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України із запровадженням в дію автоматизованої системи «єдиного вікна» підприємцям більше не потрібно привозити до митниць паперові копії документів для митного оформлення. Про це завив в.о. начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський під час презентації роботи «єдиного вікна» на митному посту «Столичний».

«До вступу в дію постанови Кабінету міністрів України щодо «єдиного вікна» підприємці зобов’язані були прибувати до митних терміналів з паперовими копіями документів і проходити всі відповідні державні контролюючі органи. На сьогодні митні брокери, підприємці, митниці і контролюючі органи об’єднані в один електронний інтерфейс. Тому підприємцям не потрібно прибувати до митниць для подання документів. Все відбувається в електронному вигляді», – відзначив Сергій Тупальський.

За його словами, завдяки нововведеній системі підприємці мають змогу, не виходячи з дому, надати перелік всіх необхідних документів і завершити своє митне оформлення.

Посадовець також розповів, що на київській міській митниці митне оформлення товарів здійснюється в електронному вигляді в 97 відс. від усіх митних оформлень, а щоденно працівники митниці оформлюють близько 2 тис. митних декларацій.

Загалом, з початку поточного року митницею забезпечено до державного бюджету близько 20 млрд. грн., тобто щомісяця київські митники спрямовують 3 – 3,5 млрд. грн. до бюджету.

Нагадаємо, що з 1 серпня поточного року ДФС завершено розробку та розгорнуто все необхідне програмне забезпечення для функціонування «єдиного вікна». Воно складається з трьох частин: робочого місця митника, автоматів, які відповідають за прийняття повідомлень від декларанта та розсилку повідомлень за принципом «мовчазної згоди», та модуля для роботи суміжних служб.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии