«Єдине вікно» значно скоротить час митного оформлення

За повідомленням прес-службиДержавної фіскальної служби України«єдине вікно» є ефективним інструментом спрощення митних процедур та скорочення часу митного оформлення. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час презентації роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» Київської міської митниці ДФС.

«ДФС виконала доручення Прем’єр-міністра України та повністю підготувала систему «Єдине вікно» до запуску. Ще до 1 серпня наші IT-експерти повністю завершили розробку необхідного програмного забезпечення та ознайомили з особливостями роботи системи суміжні служби», - наголосив очільник відомства.

За його словами, реалізація цього проекту призведе до спрощення бюрократичних процедур та автоматизації процесів інформаційного обміну.

«Система повністю автоматизована та передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митним органам в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України», - пояснив Роман Насіров.

«Таким чином, тепер документи будуть подаватися лише в електронному вигляді. Крім того, завдяки введенню принципу «мовчазної згоди» отримати результати перевірок з боку контролюючих органів стане набагато швидше», - додав Голова ДФС.

Нагадаємо, час на прийняття рішення контролюючим органом щодо здійснення відповідного виду контролю при ввезені товару складає 4 робочі години. Якщо протягом 4 робочих годин з моменту отримання електронного повідомлення і необхідних сканованих копій документів від декларанта рішення щодо завершення відповідного виду контролю товарів не винесено, то воно приймається автоматично - за принципом«мовчазної згоди», і вноситься в інформаційну систему. Це рішення є підставою для завершення митного контролю та митного оформлення товарів.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии