Запуск «Єдиного вікна» - яскравий приклад втілення в Україні передових світових практик

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України«З 1 серпня всі контролюючі органи на митниці будуть об'єднані в єдину електронну систему «Єдине вікно», яка в рази скоротить час митного контролю, мінімізує корупцію та кількість правопорушень на митниці. Це – яскравий приклад втілення в Україні передових світових практик», - прокоментував запуск у тестовому режимі системи «Єдине вікно» Голова ДФС Роман Насіров у своїй статті в інтернет-виданні «Обозреватель».

За його словами, система «Єдиного вікна» інтегрує інформаційні системи всіх служб. Тепер контролюючі органи зобов’язані працювати лише через неї.

Очільник відомства зазначив, що «Єдине вікно» передбачає здійснення всіх видів контролю за допомогою ІТ-системи митниці.  Взаємодія посадових осіб контролюючих органів з базою даних буде відбуватися через Інтернет. Для цього буде використовуватися спеціальний веб‑інтерфейс, розроблений на базі відповідних систем Державної фіскальної служби України.

«Таким чином, служби контролю, фізично перебуваючи в різних місцях, зможуть обмінюватися інформацією, яка буде зберігатися у єдиній базі. Тож нарешті буде забезпечена ефективна координація діяльності всіх служб на території України», - підкреслив Роман Насіров.

Він наголосив, що для підприємств процедура подачі документів буде значно спрощена. Час на прийняття рішення контролюючим органом щодо здійснення відповідного виду контролю при ввезені товару обмежується 4 годинами. Крім того, підприємства готують і подають необхідні документи лише один раз в електронному вигляді. Так, підприємство повинно надіслати електронне повідомлення та скановані копії документів з електронним цифровим підписом  для здійснення відповідного виду державного контролю. Декларант також може повідомити за допомогою Єдиного вікна контролюючі органи про час і місце проведення митного контролю, яке буде зручне для самого декларанта.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии